Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

ManU:n jättisiirrot junaillut agentti tienasi kesällä 30 miljoonaa euroa – osti Al Caponen vanhan huvilan

Urheilu
 
Albert Gea / Reuters
Mino Raiola pistäytyi elokuun alussa FC Barcelonan toimistolla ja sai peräänsä joukon lehtimiehiä.
Mino Raiola pistäytyi elokuun alussa FC Barcelonan toimistolla ja sai peräänsä joukon lehtimiehiä. Kuva: Albert Gea / Reuters

Zlatan Ibrahimovićin ja monen muun huippujalkapalloilijan agenttina tunnettu Mino Raiola tienasi kesällä sievoisen summan, kun Manchester United laittoi tuulemaan siirtomarkkinoilla.

ManU:n hankki Zlatanin lisäksi Paul Pogban ja Henrikh Mkhitarjanin, jotka kaikki ovat Raiolan asiakkaita. Agentti kuittasi miljoonien arvoisista siirroista yhteensä noin 30 miljoonaa euroa – ja kaiken siis pelkästään näistä siirroista yhtenä kesänä.

Eniten vaivanpalkkaa Raiola sai Pogba-kaupasta. Se ei ole ihme, sillä ranskalaisesta tuli kaikkien aikojen kallein pelaaja hankalien neuvottelujen jälkeen.

ManU pulitti Juventukselle 120 miljoonaa euroa. Raiola nettosi kuudesosan siirtosummasta eli 20 miljoonaa.

Armenialaisen Mkhitarjanin 42 miljoonan euron siirtosummasta Raiola lohkaisi kahdeksan miljoonaa. Zlatan siirtyi ManU:un ilmaiseksi, mutta Raiola neuvotteli hänelle jättipalkan ja sai itse korvaukseksi kolme miljoonaa.

Raiolan saamista palkkioista kertoi muun muassa espanjalainen AS verkkosivuillaan. Artikkelissa verrattiin agentin kesäansiota Cristiano Ronaldon vuosipalkkaan. Real Madridin tähti saa palkkaa ”vain” 21 miljoonaa vuodessa.

Raiola osaa myös käyttää tienaamiaan rahoja. Aftonbladet uutisoi elokuussa, että agentti osti Floridasta huvilan, jossa mafiapomo Al Capone asui ja tiettävästi myös kuoli aikoinaan.

930 neliömetrin linnoitusmainen talo maksoi Raiolalle noin kahdeksan miljoonaa euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!