Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Unkari-ottelun flipperipallo kirvelee vieläkin – katso kuvasarja Suomen MM-karsintaotteluiden ikimuistoisimmista hetkistä

Urheilu
 

Suomi aloittaa MM-karsintaurakkansa Kosovo-ottelulla maanantaina. Kuten tunnettua Suomi ei ole vielä koskaan selviytynyt lopputurnaukseen, mutta melko lähellä kisapaikka on ollut kerran.

Suomen ensimmäinen MM-karsintavoitto on vasta vuodelta 1965, jolloin Puola kaatui maalein 2–0. Ennen vuoden 1966 MM-kisojen karsintoja Suomi oli osallistunut viisiin MM-karsintoihin voittamatta yhtään ottelua.

Myöskään 1970-luku ei tuonut maittavaa menestystä, mutta 1980-luvulla tahti muuttui. Martti Kuuselan valmentama joukkue jäi vuoden 1986 MM-kisoista vain kahden pisteen päähään. Suomi pelasi muun muassa 1–1-tasapelin Olympiastadionilla Englantia vastaan.

Karmivin kohtalo osui lokakuussa 1997 Richard Møller Nielsenin valmentamalle ryhmälle, joka oli jo hyvää vauhtia menossa jatkokarsintoihin Antti Sumialan maalilla, mutta sateisella Olympiastadionilla pallo pomppi kolmen suomalaispelaajan kautta omaan maaliin: Unkari sai lahjamaalilla tasatuloksen ja paikan jatkokarsintaan. Unkarille tosin ei käynyt kovinkaan hyvin, sillä Jugoslavia meni lopulta vuoden 1998 MM-kisoihin yhteismaalein 12–1.

Oheisessa kuvasarjassa on yhdeksän kuvaa Suomen MM-karsinnoista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!