Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pekka Mäki toisi urheiluun näyttelijöiden tukijärjestelmän: ”Rahaa saa matkalle tavoitteeseen eikä sitten, kun on tavoitteessa”

Urheilu
 
Jukka Gröndahl / HS
Pekka Mäki
Pekka Mäki Kuva: Jukka Gröndahl / HS

Suomessa nyrkkeily on saanut loppukesästä julkisuutta Mira Potkosen olympiapronssin myötä. Pekka Mäki sanoo seuranneensa Potkosen otteita ilolla. Hän toivoo menestyksen avaavan päättäjien silmiä pienemmille lajeille.

Mäki on itse tehnyt nyrkkeilystä itselleen ammatin valmentajana, promoottorina sekä salin osakkaana. Hän sanoo olevansa itse jopa mustavalkoinen siinä, että haluaa tehdä kunnolla tai ei ollenkaan.

”Jos haetaan kansainvälistä menestystä, pitäisi ymmärtää, että se ei tule amatööritoiminnalla vaan ammattimaisella tekemisellä. Tekeminen voi olla ammattimaista, mutta sen pitäisi olla myös ammatillista, että ei ole mitään muuta häiritseviä tekijöitä”, Mäki sanoo.

Mäki kertoo jutelleensa elokuva-alan ihmisten kanssa hiljattain Kokkolassa, jossa pidettiin Hymyilevä mies -elokuvan ennakkonäytös. Molemmilla aloilla tuet perustuvat apurahoihin, mutta Mäki pitää näyttelijöiden järjestelmää toimivampana.

”Näyttelijät anovat apurahaa etukäteen johonkin projektiin. Niin pitäisi olla urheilussakin, että rahaa saa matkalle tavoitteeseen eikä sitten, kun on tavoitteessa”, Mäki sanoo.

”Tässä tullaan rahanjakajien ammattitaitoon. Kuka tietää, ja perehtyvätkö he tarpeeksi asiaan.”

Mäki muistuttaa, että tämänhetkinen tulostaso ei välttämättä kerro kaikkea potentiaalista. Rahanjaon perustuessa odotusarvoon myös virhearviot ovat mahdollisia.

”Pitää olla valmis siihen, että rahoja investoidaan vähän riskilläkin. Esimerkiksi yllättävästä loukkaantumisesta ei voi tietää etukäteen.”

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?