Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruutiaseeseen siirtyminen antoi eväät Suomen ennätyksille – näin sujui Ruotsi-ottelun ensimmäinen päivä

Urheilu
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Miesten pikaviestijoukkue juhli uutta Suomen ennätystä.
Miesten pikaviestijoukkue juhli uutta Suomen ennätystä. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Suomen urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppainen arvioi miesten tehneen Ruotsi-ottelussa ryhtiliikkeen. Myös naisilta on tullut hyviä suorituksia, mutta takamatkaa on kertynyt.

Parantamisen varaa ensimmäisestä kisapäivästä jäi kestävyysmatkoilla. Ruotsi otti miehissä kaksoisvoiton ja nelossijan 5000 metrillä ja kolmoisvoiton 800 metrillä. Naisten 1500 metrillä Ruotsi vei myös kolmoisvoiton ja 10000 metrillä sijat 1, 4 ja 5. Yhteensä kahden kestävyysmatkan pisteet menivät näin miehissä 31–13 ja naisissa 28–16.

Onnistujia nähtiin pikamatkoilla. Sekä miehet että pojat juoksivat SE-ajat. Naiset ja tytöt voittivat kisansa.

Onnistujan Kemppainen löysi miesten pikakiitäjistä.

”Täytyy sanoa, että Samuli Samuelsson. Kaksi lajivoittoa ja Suomen ennätyksessä mukana oli oikein hyvä. Totta kai Kristian Bäckin pituusvoitto moninkertaisesta EM-kisojen mitalistista Torneuksesta. Naisten puolella Hilla Uusimäki aloitti urakkansa erinomaisen hyvin.”

Uusimäki juoksi 400 metrin voittoon. Hän on sunnuntaina mukana 400 metrin aidoissa ja pitkässä viestissä.

Moukarissa Suomi otti päivän ainoan kolmoisvoiton 74,12 heittäneen David Söderbergin johdolla. Tuomas Seppänen (73,01) oli toinen ja Aleksi Jaakkola (71,66) kolmas.

Muut suomalaiset lajivoittajat olivat Kristiina Mäkelä (kolmiloikka), Elmo Lakka (110 m aj) ja Jussi Viita (korkeus).

Puheenaiheeksi Ratinassa nousi starttipistooli. Päivän ensimmäisissä kilpailuissa lähtöjä ammuttiin takaisin, mutta kilpailijoita ei hylätty. Kovin epäselvyys oli naisten pika-aidoissa, jossa tulokset ensin mitätöitiin Suomen protestin vuoksi. Ruotsin vastaprotestin jälkeen tuomiota muutettiin niin, että vain Lotta Harala sai juosta kilpailunsa uudestaan illan päätteeksi.

”Nuorten ottelussa aiemmin päivällä oli samanlaista. Tuomaristo teki varmaan ihan oikeita ratkaisuja. Laitteet ovat ihan uudet ja sieltä tulee jotain ihan ihme signaaleita, joihin urheilijat alkavat reagoida. Oli hyvä, että lähettäjät siirtyivät ruutiaseeseen kesken kisojen. Sen jälkeen varmuus toimintatapaan palasi ja tuli ainakin kaksi Suomen ennätystä”, Kemppainen sanoi.

Ensimmäisenä päivänä Ratinan stadion oli loppuunmyyty. Aivan kaikki lipun ostaneet eivät tosin olleet paikalla, mitä saattaa selittää pilvinen sää. Urheilija toisensa jälkeen äityi kuitenkin kehumaan Tampereen tunnelmaa.

”Tamperelaisten ansiota on osittain, että stadion on täyttynyt. Täytyy antaa täydet pisteet tässä kohden”, Kemppainen sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!