Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Wilma Murto valmistautui seiväskilpailuun räppäämällä ruotsalaislegendalle

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Wilma Murto ylitti seiväskisassa 447.
Wilma Murto ylitti seiväskisassa 447. Kuva: Vesa Koivunen

Seiväshyppääjä Wilma Murron valmistautuminen yleisurheilun Ruotsi-ottelun kilpailuun ei ollut aivan perinteisimmästä päästä.

Murto on ensimmäistä kertaa mukana aikusten maaottelussa. Se tietää keltanokkakastetta.

”Räppäsin ruotsiksi Johan Wissmanille ja kumppaneille. Täytyy vissiin alkaa tehdä tuollaista, että jännittää aamuista show’ta enemmän kuin kisaa, niin menee hyvin. Ihan hauska startti aamuun”, Murto sanoi.

Urallaan EM-hopeaakin voittanut Wissman on Ruotsin joukkueessa 200 metrillä.

Illan seiväskisassa Murto oli toinen. Hän ylitti 447, kuten kilpailun voittaja Angelica Bengtssonkin. Ruotsalainen onnistui korkeudesta kuitenkin ensimmäisellä yrityksellä, Murto vasta toisella.

”Olen tyytyväinen omaan tekemiseen. Samoin siihen, että meni paremmin kuin piti pisteissä. Totta kai harmittaa, että seitsemän pistettä olisi ollut helposti otettavissa Suomeen. Kaikki hypyt 457:stä olivat lupaavia. Pienestä jäi kiinni.”

Murron takana Minna Nikkanen oli kolmas tuloksella 437 ja Aino Siitonen kuudes 405:llä.

18-vuotiaan seiväshyppääjän kausi on ollut vaiherikas. Hallissa Murto ylitti 20-vuotiaiden ME-korkeuden 471. Kesäkaudella ohjelmassa olivat peräti kolmet arvokisat, kun nuorten kisojen lisäksi Murto edusti Suomea myös EM-kisoissa ja olympialaisissa.

”Henkisesti alkaa olla rankkaa. Sen huomasi, kun käytiin viime viikolla Saksassa. Kun on ollut kolmet arvokisat, niin touhusta tulee tosi totista. Kun kaikki ovat tosissaan, se käy raskaaksi. Kun meni rennompaan kilpailuun, oli hauskaa. Pääkopalle arvokisaurheilu on kaikkein raskainta”, Murto sanoi.

Vähitellen vastapainoa urheilulle on tulossa myös koulusta. Tällä hetkellä viikkotunteja on vain kolme, mutta kauden päätyttyä Murto aikoo kiristää tahti.

”Tekee ihan hyvää pitää vähän rennompaa pitkän kauden jälkeen. Sitten kovempaa kohti talvea, että saa lukionkin joskus tehtyä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?