Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Roosters otti jo viidennen peräkkäisen mestaruuden – kultavalmentaja jättää seuran

Urheilu
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Helsinki Roosters juhli viidettä perättäistä Suomen mestaruuttaan.
Helsinki Roosters juhli viidettä perättäistä Suomen mestaruuttaan. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Helsinki Roosters otti lauantaina jo viidennen peräkkäisen amerikkalaisen jalkapallon Suomen mestaruuden. Finaalissa kaatui Seinäjoki Crocodiles lukemin 10–0.

Sateisella Sonera Stadiumilla pelatussa finaalissa ei pelillisillä hienouksilla juhlittu. Ottelun ainoan touch downin teki Jaycen Taylor toisella neljänneksellä. Lisäpisteen potkaisi Olli Juvonen, joka sinetöi loppulukemat potkumaalilla kolmannella neljänneksellä.

Vaahteramaljan voitto oli Roostersin päävalmentajalle Juha Hakalalle niin ikään viides perättäinen. Roostersille mestaruus oli seuran historian 19:s.

Vaahteramalja XXXVII:n voitto lämmittikin Hakalaa.

”Puolustus pelasi huikean pelin, isoja säkityksiä linjassa, ja muutama syöttö saatiin napsaistua. Hyökkäyksessä pystyttiin liikuttamaan palloa ja saatiin pitkiä hyökkäyksiä, mikä ei tänään vastustajalta onnistunut”, Hakala kommentoi ottelun jälkeen.

Runkosarjassa Roosters voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen lukemin 29–27, mutta Crocodiles kuittasi tilanteen elokuussa 27–23-voitolla.

Crocodiles teki runkosarjassa yhteensä 425 pistettä 11 ottelussa, eli lähes 39 pistettä ottelua kohti. Finaalissa se jäi kuitenkin aseettomaksi ja sai katsoa vierestä Roostersin juhlia.

Hakala myöntää, että ottelun vähäinen pistemäärä hieman yllätti.

”Pikkaisen yllätti, että tästä tuli tällainen puolustuksen taisto, mutta tällaisessa kelissä usein käy.”

Hakalan työt Roostersin peräsimessä loppuvat tähän kauteen, ja mies hakee uusia haasteita jenkkifutiksen ulkopuolelta. On siis aika vetää yhteen menneet viisi vuotta.

”Kaikki viiden kauden joukkueet ovat olleet äärimmäisen sitoutuneita työntekoon ja harjoitteluun. Meillä on ollut hyvä joukkuhenki, ja ollaan tehty enemmän töitä kuin muut joukkueet. Palkinto on aina odottanut kauden lopussa.”

”Nyt on tiedossa hyvät juhlat, voittajana aina kiva lähteä juhlimaan.”

Markku Ulander
Crocodiles joutui jälleen pettymään.
Crocodiles joutui jälleen pettymään.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!