Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aitamiehet avasivat Ruotsi-ottelun kolmoisvoitolla, Viivi Lehikoisen kiri varmisti kaksoisvoiton naisille

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Joni Vainio-Kaila, Oskari Mörö ja Petteri Monni hoitivat Suomelle kolmoisvoiton 400 metrin aidoissa.
Joni Vainio-Kaila, Oskari Mörö ja Petteri Monni hoitivat Suomelle kolmoisvoiton 400 metrin aidoissa. Kuva: Vesa Koivunen

Tampere

Suomen miehet venyttivät etumatkaansa Ruotsiin heti avauslajissa yleisurheilumaaottelussa. Oskari Mörö voitti pitkät aidat ajalla 50,77, ja hänen takanaan seuraavat sijat menivät Joni Vainio-Kallalle (51,56) ja Petteri Monnille (51,62).

”En lähtenyt juoksemaan aikaa. Ainoa tavoite oli ottaa kolmoisvoitto ja se tuli”, Mörö sanoi.

Mörö juoksee illalla kisassa vielä pitkän viestin. Kahdesta ensimmäisestä lajista hänen saldonsa on voitto ja toinen sija, jotka ovat kartuttaneet Suomen pistepottia 12 pisteellä.

Naisten pitkissä aidoissa Hilla Uusimäki otti kisojen toisen voittonsa. Eilen sileän ratakierroksen voittanut Uusimäki juoksi 57,39.

”Ihan hyvin ehti palautua. Eilen pääsi melko helpolla sileällä ja voimia oli ihan hyvin jäljellä”, sanoi vantaalaista KU-58:aa edustava Uusimäki.

”Juoksu oli aika perusjuoksu näihin olosuhteisiin aika hyvä. Rata oli märkä ja keli muutenkin aika kylmä”, Uusimäki arvioi.

Uusimäki jahtaa triplavoittoa kello 16.20 alkavassa viestissä.

”Varmaan nyt pikkuverkka ja vähän ravisteluja ja vähän syö jotain. Ei siinä muuta kaipaa”, kertoi pitkän viestin ankkuroiva Uusimäki.

Uusimäen takana ensimmäistä aikuisten maaotteluaan juossut Viivi Lehikoinen kiri loppusuoralla toiseksi. Lehikoisen aika oli 58,41, jolla kolmanneksi ehtinyt Ruotsin Sofia Jonsson jäi yhdeksällä sadasosalla taakse. Lehikoinen sanoi nähneensä uloimmalla radalla juossutta Jonssonia sen verran, että tiesi tilanteen.

”Juoksu tuntui tosi raskaalta. Alku tuntui hyvältä ja kevyeltä, mutta viimeinen kaksisataa metriä tuntui tosi raskaalta. Ehkä se vaikutti, kun oli vähän flunssaa. Ei jaksanut ihan loppuun. Mutta onneksi jaksoi puristaa toiseksi”, Lehikoinen sanoi.

Kun Eveliina Määttänen oli neljäs, voitti Suomi lajipisteet 15–7.

Lehikoinen ei juokse enää pitkää viestiä tytöissä, sillä kilpailun voitto on jo varmistunut Suomelle.

”Ei kannata, ettei tule mitään jälkitautia. Ja joukkue on niin hyvä, ettei minua oikeastaan siinä edes tarvita.”

Tällä kertaa Lehikoinen vietti maaotteluviikonloppunsa vielä pääosin nuorten joukkueen kanssa, vaikka naisten sarjassa tekikin debyytin.

”Olemme eri hotelleissa eri puolella Tampereella. Olen ollut oikeastaan pelkästään nuorten joukkueen kanssa”, Lehikoinen sanoi.

Myöskään maajoukkueperinteisiin kuuluvaa tulokaskastetta Lehikoinen ei vielä tänä vuonna ehtinyt saada.

”En ole saanut sitä. Ehkä ensi vuonna.”

Vesa Koivunen
Hilla Uusimäki juhli 400 metrin aidoissa.
Hilla Uusimäki juhli 400 metrin aidoissa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?