Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Samuelsson otti Ruotsi-ottelussa triplavoiton – ”Loppu oli ihan naurettavan helppoa”

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Samuli Samuelsson nappasi kolme voittoa Ruotsi-maaottelussa.
Samuli Samuelsson nappasi kolme voittoa Ruotsi-maaottelussa. Kuva: Vesa Koivunen

Tampere

Pikajuoksija Samuli Samuelssonin Ruotsi-ottelu sujui Tampereella täydellisesti.

Ikaalisten Urheilijoiden juoksija voitti jo lauantaina 100 metriä ja oli mukana pikaviestijoukkueessa. Sunnuntaina tripla sai sinetin ylivoimaisella näytöksellä 200 metrin kilpailussa.

1,4 metrin vastatuuleen syntyi aika 20,94, joka jää vain kymmenyksen 21-vuotiaan juoksijan omasta ennätyksestä.

”Loppu oli ihan naurettavan helppoa. En vaan väsynyt eikä hapottanut. Juoksu vain jatkui ja jatkui. Verryttelyssä jalat tuntuivat jo hyvältä. Jos olisi ollut nollatuuli tai pienempi vastainen, olisin juossut ennätykseni. Tuollaiseen vastaiseen alle 21:n oli kyllä unelmasuoritus”, Samuelsson sanoi.

Samalla Samuelsson kukisti ruotsalaisen Johan Wissmanin, jonka meriittilistalta löytyy 200 metrin EM-hopea sekä MM-finaalipaikka 400 metriltä. Wissman oli kilpailussa kolmas, kun eteen ehti myös Ruotsin Tom Kling-Baptiste.

”Pienestä asti ja edelleen katson kaveria ylös. Aika hienolta tuntuu voittaa sellainen, jota on aina katsonut ylöspäin.”

Samuelsson sanoo juoksevansa vielä Ikaalisten kansallisissa kisoissa. Lisäksi hän on puhunut Ville Myllymäen kanssa mahdollisuudesta lähteä hakemaan kilpailua Italiasta lämpimämmästä kelistä.

Tulevaisuuden tavoitteet Samuelssonilla ovat korkealla.

”Aina voi jossitella. Mutta ykkösunelma on se, että juoksen vielä aikuisten Suomen ennätykset satasella ja kakkosella. Eivät ne kamalan kaukana ole. Alle kaksi kymmenystä satanen ja kakkosella vähän enemmän matkaa.”

Puolen ratakierroksen kilpailu sujui mainiosti myös naisten ottelussa, sillä suomalaiset ottivat kolmoisvoiton. Anniina Kortetmaa voitti ajalla 23,92, Aino Pulkkinen toinen ajalla 24,27, ja Jonna Berghem kolmas ajalla 23,34.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?