Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen 27 vuoden voittokulku keihäässä katkesi – Ruotsi voitti molemmat ottelut

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Kim Amb heitti maaotteluvoittoon.
Kim Amb heitti maaotteluvoittoon. Kuva: Vesa Koivunen

Ruotsin Kim Ambin 84,50 kantanut heitto oli yleisurheilumaaottelussa liikaa suomalaisille. Amb johdatti ruotsalaiset ykkössijallaan ruotsalaiset voittoon pistein 13–9. Edellinen ruotsalaisvoittaja ottelussa oli vuodelta 1989, jolloin Peter Borglund oli ykkönen.

Ambin voiton jälkeen miesten maaottelu oli tasan. Päätöslajissa 1 500 metrin kilpailussa Ruotsi otti odotetun kolmoisvoiton ja käänsi ottelun. Näin Ruotsi vei voiton pistein 210–200.

”Kyllähän nämä ovat pahoja painajaisia, mitä voi olla. Eihän sitä mielellään häviä ruotsalaiselle varsinkaan kotikentällä. Kyllä se on sellaista myrkkyä”, Antti Ruuskanen sanoi.

Ruuskanen oli kilpailussa toinen 83,02 kantaneella heitollaan. Muista suomalaisista Teemu Wirkkala oli neljäs ja Sampo Lehtola kuudes.

Viime vuonna tappio oli peräti 52 pistettä, joten Suomen miehet onnistuivat kirimään etumatkaa.

Naisten ottelussa piste-ero oli hieman selvempi, kun Ruotsi voitti 16 pisteellä 213–197. Viime vuonna Suomen naiset voittivat 20 pisteellä.

Naisissa viikonlopun onnistuja oli Hilla Uusimäki, joka päätti hienon kisaurakkansa ankkuroimalla Suomen naiset pitkän viestin voittoon.

”Tavoitteena oli ottaa voitto kaikissa lajeissa ja se tuli. Ei olisi paljon paremmin voinut mennä”, Uusimäki sanoi.

”Ei Ruotsi-ottelu ehkä kauden pääkisa ole, mutta todella ainutlaatuinen tilaisuus, että pääsee kotiyleisön edessä kolme kilpailua vetämään. Ihan mahtavaa kannustusta ollut koko viikonloppuna”, Uusimäki sanoi.

Vesa Koivunen
Antti Ruuskanen jäi toiseksi.
Antti Ruuskanen jäi toiseksi.
Vesa Koivunen
Teemu Wirkkala oli neljäs.
Teemu Wirkkala oli neljäs.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!