Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsista sympatiaa keihästappiolle: ”Mikään ei kirpaise suomalaista yleisurheilusydäntä niin syvältä”

Urheilu
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Antti Ruuskanen suoriutui kohtuullisesti tuloksellisesti, mutta tappio ruotsalaiselle harmitti kovasti.
Antti Ruuskanen suoriutui kohtuullisesti tuloksellisesti, mutta tappio ruotsalaiselle harmitti kovasti. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Kim Ambin keihäsvoitto Suomi–Ruotsi-maaottelussa on kova paikka suomalaiselle yleisurheiluväelle. Tämä ei jäänyt huomaamatta Ruotsissakaan, jossa laji ei nauti lähimainkaan yhtä suurta suosiota.

Aftonbladetin kokenut urheilutoimittaja Mats Wennerholm kirjoitti kolumnissaan, ettei mikään kirpaise suomalaista yleisurheilusydäntä niin syvältä kuin tappio keihäässä.

Ambista tuli ensimmäinen ruotsalaisen maaotteluvoittaja miesten keihäässä 27 vuoteen. Vuonna 1989 keihään voitti Peter Borglund.

”Lajissa, jossa suomalainen sisu on ratkaissut useammin kuin jaksan laskea”, Wennerholm kirjoitti.

Ambin tulos 84,50 innosti Wennerholmin katsomaan jo ensi vuoteen ja Lontoon MM-kisoihin. Loukkaantumisten kanssa taistellut ruotsalaisheittäjä on nyt kunnossa, ja Wennerholm uskoo Ruotsin saavan uuden mitalikandidaatin yleisurheiluun mikäli talvi sujuu hyvin.

Wennerholm taustoitti myös keihäskisassa kolmanneksi heittäneen Jiannis Smaliosin uraa. 29-vuotias urheilija on syntynyt Ruotsissa, mutta voitti vuonna 2005 juniorien EM-kultaa Kreikan edustajana.

Oman ennätyksensä 81,89 heittänyt Smalios kukisti kaksi suomalaista ( Teemu Wirkkala ja Sampo Lehtola ) ja varmisti näin Ruotsille myös pistevoiton keihäässä, ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1993.

Ruotsin voitto sekä miesten että naisten maaottelussa ei ollut yllätys, sillä niin tilastojen mukaan pitikin käydä.

”Suomen yleisurheilulla on silti paljon mietittävää. Šokkitappio keihäässä herätti monet”, Wennerholm arvioi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!