Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Leijonien alustavat kentälliset selvisivät – Laine lempipaikkaansa ykkösen laidalle

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Vesa Koivunen
Patrik Laine pääsee World Cupissa virittelemään lyöntilaukaustaan vasemmalle laidalle.
Patrik Laine pääsee World Cupissa virittelemään lyöntilaukaustaan vasemmalle laidalle. Kuva: Vesa Koivunen

World Cup -turnaukseen valmistautuvat Suomen maajoukkuekiekkoilijat kokoontuivat maanantaina ensimmäisiin jääharjoituksiin. Samalla selvisivät Leijonien alustavat kentälliset.

Ykkösketju on tuttu viime MM-kisoista. Aleksander Barkov saa rinnalleen Jussi Jokisen ja kevään komeetan Patrik Laineen.

Erotuksena toukokuiseen MM-joukkueeseen, pelaa Laine harjoitusten perusteella nyt vasemmalla, joka on hänelle mieluisampi laita. Sopeutuva Jokinen luistelee siten oikealla puolella.

Kakkosketjun runkona on nytkin Minnesotan kaksikko Mikko Koivu ja Mikael Granlund. Toisena laitahyökkääjänä on San Josessa hyvät pudotuspelit pelannut Joonas Donskoi.

Kolmosesta ei puutu juonikkuutta, sillä Valtteri Filppulan laitureina pelaavat Teuvo Teräväinen ja Jori Lehterä. Kolmen Jokerien juniorin ansioluetteloista löytyy muun muassa kaksi Stanley Cupia.

Nelosketju on varsin energinen ja luisteluvoimainen. Erik Haulan rinnalla taklaavat Leo Komarov ja Lauri Korpikoski. Näin Sebastian Aho jää tässä vaiheessa 13. hyökkääjäksi.

Puolustajaparit olivat myös melko odotetut. Rasmus Ristolainen ja Olli Määttä ovat kumpikin jo hyvää NHL-tasoa ja kehittyvät edelleen.

Toisessa kaksikossa Sami Vatanen kantaa hyökkäysvastuuta ja häntä paikkaa tarvittaessa Jyrki Jokipakka.

Esa Lindell ja Ville Pokka pelasivat yhdessä jo MM-kisoissa. Leijonien alakerran ainoa Euroopassa pelaava Sami Lepistö on seitsemäs puolustaja.

Harjoitusten yhteydessä julkaistiin myös Leijonien kapteenisto. KaPTEENI Mikko Koivun apuna kunniatehtävässä toimivat ikätoverit Jussi Jokinen ja Valtteri Filppula.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!