Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi sai tyytyä 1–1-tasapeliin Kosovoa vastaan MM-karsintojen avausottelussa

Urheilu
 
Sami Kilpiö
Paulus Arajuuri laukoi Suomen avausmaalin.
Paulus Arajuuri laukoi Suomen avausmaalin. Kuva: Sami Kilpiö

Kahdella hyökkääjällä

 Suomi lähti otteluun hyökkäävällä kokoonpanolla, ja päävalmentaja Hans Backe luotti hyökkäyksessä kahteen mieheen: Teemu Pukkiin ja Joel Pohjanpaloon.

 Keskikentällä aloittivat Markus Halsti, Roman Eremenko ja Robin Lod.

 Puolustajista kentälle marssivat Jukka Raitala, Paulus Arajuuri, Niklas Moisander, Thomas Lam ja Jere Uronen. Maalissa pelasi Lukas Hradecky.

Suomi aloitti jalkapallon MM-karsinnat 1–1-tasapelillä Kosovoa vastaan Turussa pelatussa ottelussa. Paulus Arajuuri vei Suomen johtoon ensimmäisellä puoliajalla, mutta Valon Berisha laukoi loppulukemat rangaistuspotkusta tunnin pelin jälkeen.

Loppulukemat vastaavat hyvin ottelutapahtumia. Kosovo vei pallonhallinnan lukemin 57–43 ja laukaukset 15–10. Joukkueen pelaajat loivat tilanteita etenkin hyvillä yksilösuorituksilla, kun taas Suomi sortui liian usein syöttövirheisiin ja päämäärättömään pitkien pallojen viljelyyn.

”Etenkin toisella puoliajalla annoimme liikaa huonoja syöttöjä ja jouduimme lähes pelkästään puolustamaan”, päävalmentaja Hans Backe totesi Ylen haastattelussa.

Suomen avausmaalin viimeisteli puolustaja Arajuuri kulmapotkun jälkitilanteesta ottelun 18. minuutilla. Roman Eremenko antoi kulman, Thomas Lam voitti pääpallon, ja Arajuuri laukoi pallon voimalla verkkoon.

Arajuurella on menossa kahden ottelun maaliputki, sillä hän teki edellisten EM-karsintojen viimeisessä ottelussa maalin Pohjois-Irlantia vastaan.

Kulmapotkuun johtaneessa tilanteessa Eremenko pääsi kaksin maalivahti Samir Ujkanin kanssa, mutta viimeistely-yritys jäi vaisuksi, ja Ujkani torjui tilanteen kulmapotkuksi.

Maalin jälkeen ote siirtyi Kosovolle, joka piti palloa selvästi Suomea enemmän. Suomen peliä leimasi hermostuneisuus, eikä helppojakaan syöttöjä saatu omille.

Suomen harhasyötöistä käynnistyi sitä vastoin useasti Kosovon vaarallinen vastahyökkäys, mutta maalipaikoissa vierailta puuttui Suomen onneksi tarkkuus.

Sami Kilpiö
Valon Berisha ohitti Lukas Hradeckyn rangaistuspotkusta.
Valon Berisha ohitti Lukas Hradeckyn rangaistuspotkusta.

Tasoitus nähtiin toisen puoliajan 15. minuutilla. Thomas Lam kaatoi Bernard Berishan, eikä Lukas Hradecky Suomen maalilla voinut Valon Berishan yläkulmavedolle mitään.

Muutama minuutti tasoituksen jälkeen Hradecky sen sijaan säästi Suomen toiselta takaiskulta. Fanol Perdedaj ampui todella upean laukauksen rangaistusalueen kulmasta, mutta Hradecky venytti kätensä ylänurkkaan menossa olleen pallon tielle.

Toisen puoliajan alku oli tasainen ja Suomi oli toipunut Kosovon hyvästä otteesta, jonka se sai ensimmäisellä puoliajalla.

Suomen peli oli kuitenkin melko hermostunutta, ja etenkin pelintekijä Roman Eremenkon yllättävät pallonmenetykset jatkuivat.

Tasoitusmaalin jälkeen Suomi pääsi taas paremmin peliin mukaan, ja etenkin Joel Pohjanpalo teki vahvasti töitä hyökkäyksessä. Kunnon maalipaikoille ei Suomi kuitenkaan päässyt, vaikka pallonhallinta joukkueelle hieman siirtyikin.

”Meidän olisi pitänyt tappaa peli ensimmäisellä puoliajalla. Roman ja Teemu olivat yksin läpi, mutta tällä kertaa ei mennyt”, Pohjanpalo kommentoi Ylen haastattelussa.

Suomen karsintaurakka jatkuu Kosovo-pelin jälkeen 6. lokakuuta vieraspelillä Islantia vastaan. Kolme päivää myöhemmin Suomi isännöi Kroatiaa, ja vuoden viimeinen karsintapeli on vuorossa 12. marraskuuta Ukrainassa.

Suomen lohkon kaikki ottelun päättyivät samoihin lukemiin, kun Kroatia ja Turkki sekä Ukraina ja Islanti tasasivat niin ikään pisteet.

Sami Kilpiö
Kosovolaiset juhlivat enne maan ensimmäistä karsintaottelua.
Kosovolaiset juhlivat enne maan ensimmäistä karsintaottelua.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!