Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kosovolaisten kansanjuhla Turussa alkoi jo tunteja ennen karsintaottelua Suomea vastaan

Pelien alkaminen palkitsi 25 vuoden odotuksen.

Urheilu
 
Sami Kilpiö
Kushtrim Misini (vas.), Blerina Shala, Buna Misini, Tigran Deni, Blin Misini, Reis Misini ja Amire Misini olivat saapuneet stadionille jo neljä tuntia ennen ottelun alkua.
Kushtrim Misini (vas.), Blerina Shala, Buna Misini, Tigran Deni, Blin Misini, Reis Misini ja Amire Misini olivat saapuneet stadionille jo neljä tuntia ennen ottelun alkua. Kuva: Sami Kilpiö

Turku

Ensimmäiset Kosovon kannattajat saapuivat juhlimaan illan ottelua Veritas Stadionille jo iltapäivällä. Iltakuuden aikaan stadionin edessä oli käynnissä kansantanssiesitysten ja kosovolaisen popin ryydittämänä juhla.

"Tämä on historiallinen ilta ja historiallinen peli. Me olemme odottaneet tätä 25 vuotta", Helsingissä asuva Kushtrim Misini kertoi.

Hän oli tullut perheineen Turkuun jo viiden jälkeen. Hän on asunut Suomessa kymmenen vuotta ja hänen vaimonsa Amire Misini yli 17 vuotta.

Monelle kosovolaiselle illan peli on samalla mahdollisuus nähdä vanhoja ystäviä ja tuttuja.

”Tänne on tulossa katsojia Ruotsista, Norjasta ja eri puolilta maailmaa”, Misini sanoi.

Misinit iloitsivat, että Kosovon ensimmäinen MM-karsintapeli pelataan juuri Suomea vastaan.

"Totta kai toivomme voittoa, mutta tärkeintä on hyvä peli. Koko Kosovo ja jalkapalloileva maailma seuraavat taatusti tapahtumia. Haluamme olla ylpeitä joukkueestamme", Misini korosti.

Perheessä on myös yksi jalkapalloilija. Neljäsluokkalainen Reis Misini pelaa HJK Kannelmäessä.

”Mieluiten hyökkääjänä”, Reis täsmensi.

Kenestä on ottelun parhaaksi pelaajaksi?

”Ehkä Eremenkosta. En tunne oikeastaan Kosovon pelaajia”, Reis Misini myönsi.

Kosovon pääkaupungissa Pristinassa asuvat Tigran Deni ja Blerina Shala tulivat Suomeen jo viime viikolla. Loma huipentui Turussa.

"Joukkueella on aika pienet mahdollisuudet päästä karsintalohkosta eteenpäin, sillä joukkue tarvitsee aikaa. Jatkossa meillä on mahdollisuudet vaikka mihin", Deni sanoi.

Kosovo pelaa ensi kuussa seuraavan karsintaottelunsa, silloin Kroatiaa vastaan. Deni uskoo, että Kosovon joukkue saa koko ajan lisää pelaajia, jotka ovat aiemmin edustaneet jotain toista maata. Esimerkiksi Valon Berisha edusti aiemmin Norjaa ja Albert Bunjaku Sveitsiä.

Suomea edustava Perparim Hetemaj on AFP:n mukaan pohtimassa joukkuepäätöstään. Toistaiseksi hän on ilmoittanut, että ei halua pelata Kosova vastaan.

Kushtrim Misini neuvoi pelaajia seuraamaan sydämensä ääntä. Monella pelaajalla on vahva side nykyiseen kotimaahansa.

"Suomi on antanut paljon Hetemaj’lle, joten kaikkien pitää kunnioittaa hänen päätöstään, oli se mikä tahansa. On tärkeää muistaa, että tämä on urheilua, ei politiikkaa", Misini sanoi.

Ensimmäistä kertaa Suomessa vieraileva Blerina Shala kertoi ihastuneensa ennen kaikkea ihmisiin.

”Toivottavasti myös täällä olevat kosovolaiset osaavat käyttäytyä tyylikkäästi, sillä he edustavat Kosovoa”, lippuun kietoutunut Shala sanoi.

Hän lupasi juhlien jatkuvan aamuun asti.

”Juhlimme joko voittoa tai ensimmäistä karsintapeliä.”

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?