Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kosovo väänsi Suomelta tasapelin Turussa – ”Olisi pitänyt rankaista paikoista”

Paulus Arajuuren tekemä johtomaali ei riittänyt Suomelle voittoon asti.

Urheilu
 
Sami Kilpiö
Suomen Teemu Pukki taisteli läpi ottelun Hekuran Kryziunin kanssa.
Suomen Teemu Pukki taisteli läpi ottelun Hekuran Kryziunin kanssa. Kuva: Sami Kilpiö
Suomi–Kosovo 1–1

Turku

Harvoin saa todistaa jalkapallohistoriaa MM-karsintaottelussa tai ylipäätään missään ottelussa Suomessa. Turussa maanantaina pelattu Suomen ja Kosovon välinen karsintaottelu oli Kosovon ensimmäinen kilpailullinen ottelu, ja ainutlaatuisen ottelun näki Veritas-stadionilla 7 571 katsojaa.

Jos Kosovolla oli ollut vaikeuksia pelaajien pelilupa-asioiden kanssa ennen ottelua, valmistautumisen vaikeudet eivät näkyneet kentällä. Kosovo haki ansaitusti vierastasapelin, joka kelpasi kannattajille voiton tavoin.

Kosovo sai ensimmäisen vaarallisen keskityksensä Suomen rangaistusalueelle kuudennella minuutilla vastahyökkäyksestä, joita joukkue selvästi alussa kyttäsi. 9. minuutilla Kosovon vasen pakki Leart Paqarada nousi rangaistusalueelle ja laukoi harhautuksen jälkeen pallon maalin ylärimaan.

Suomi painoi myös alussa hyvin päälle ja prässäsi hyvin tilanteen tullen.

Roman Eremenko pääsi Kosovon puolustajan harhasyötöstä nokikkain Kosovon maalivahdin Samir Ujkanin kanssa, ja Ujkani torjui Eremenkon laukauksen kulmaksi. Eremenkon laukausta seuranneessa kulmapotkussa pallo putosi ruuhkasta toppari Paulus Arajuurelle, joka laukoi voimalla pallon takanurkkaan ja vei Suomen 1–0-johtoon 18. minuutilla.

”Hassen johdolla me mennään kisoihin”, lauloi Suomen kannattajapääty.

Suomen avausmaalin jälkeen Kosovo sai edelleen vaarallisia tilanteita vastahyökkäyksistä. Kosovon vasen laita oli vaarallinen, ja siltä puolelta joukkue rakensi vaarallisimmat tilanteensa laitapakki Jukka Raitalaa ja Suomen oikeata topparia Thomas Lamia vastaan.

Avausjakson lopun vaarallisista tilanteista Suomi selvisi takaiskuitta tauolle.

Suomi lähti otteluun hyökkäysvoittoisella avauskokoonpanolla, jossa keskikentän kolmikon muodostivat Markus Halsti, Roman Eremenko ja Robin Lod. Kolmikon yläpuolella olivat Suomen kuumimmat hyökkääjät, Bundesliigakauden maalilla aloittanut Joel Pohjanpalo ja Tanskan liigan maalipörssiä johtava Teemu Pukki.

Suomen peliryhmitys oli muodoltaan loppujen lopuksi kesällä käytetyn 5–3–2-ryhmityksen sijasta ajoittain myös varsin hyökkäysvoittoinen 3–4–3, kun Roman Eremenko pelasi hyökkäjien takana. Eremenko oli palannut takaisin pelin keskiöön, jossa hänestä on eniten hyötyä joukkueelle – tai voisi olla.

Eremenko oli jo avausjaksolla koko ajan vähän pelin ulkopuolella, askeleen jäljessä. Toisen jakson alussa hän kaatoi varoituksen arvoisesti kosovolaispelaajan.

Kosovo sai tunnin kohdalla palkinnon vaarallisista nopeista hyökkäyksistään, kun Thomas Lam kaatoi rikkoi rangaistuspotkun arvoisesti Bernard Berishaa. Valon Berisha laukoi Kosovon jalkapallohistorian ensimmäisen karsintamaalin Lukas Hradeckyn vartioimaan maaliin.

Puolet Veritas-stadionin pääkatsomosta näytti hurraavan maalia, niin paljon paikalla oli Kosovon kannattajia. Suomi oli menettänyt kotiedun jo lipunmyynnin ensimmäisinä päivinä.

Suomi vaihtoi tasoitusmaalin jälkeen Lamin kentältä, ja tilalle tuli Alexander Ring. Halsti siirtyi oikeaksi toppariksi. Pukin tilalle tuli vielä Kasper Hämäläinen, ja loppuminuuteilla Rasmus Schüller Lodin tilalle. Vaihdot toivat tuoreita jalkoja, eivät juurikaan muuta.

Vaarallisimmat hyökkäykset suuntautuivat tasoitusmaalin jälkeen Suomen maalia kohti. Suomi sai toisella jaksolla vain kaksi ohilaukausta.

”Ei todellakaan pelattu mitenkään loistavasti. En osaa arvioida, mikä meni ottelussa pieleen. Oli hyvää yhteispeliä Pohjanpalon kanssa, mutta jäimme maaleitta. Olisi pitänyt rankaista paikoista”, sanoi Suomen hyökkääjä Teemu Pukki.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!