Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

El Salvadorin jalkapallomaajoukkueen pelaajat saivat lahjustarjouksen ennen MM-karsintaottelua

Urheilu
 
JOSE CABEZAS REUTERS
Meksikon Raul Jimenez (kesk.) kamppaili El Salvadorin Richard Menjivaria (oik.) vastaan MM-karsintaottelussa San Salvadorissa 2. syyskuuta 2016.
Meksikon Raul Jimenez (kesk.) kamppaili El Salvadorin Richard Menjivaria (oik.) vastaan MM-karsintaottelussa San Salvadorissa 2. syyskuuta 2016. Kuva: JOSE CABEZAS REUTERS

El Salvadorin jalkapalloliiton mukaan maajoukkueen pelaajille tarjottiin lahjuksia voitosta, tasapelistä tai suuren tappion välttämisestä MM-karsintaottelussa Kanadaa vastaan, liitto kertoi uutistoimisto Reutersin mukaan tiistaina.

”Maajoukkueen pelaajat paljastivat ehdotetun tarjouksen ennen MM-karsintaottelua”, maan jalkapalloliitto kertoi Facebook-sivuillaan.

Jos Salvador kärsisi tiistai-illan MM-karsintaottelussa Kanadaa vastaan suurimaalisen tappion, voisi se estää naapurimaa Hondurasin etenemisen CONCACAF-liiton jatkokarsintoihin.

Honduras oli ennen tiistain otteluita paalupaikalla matkalla jatkokarsintoihin, mutta Kanada voisi maalieron turvin sysätä Hondurasin tieltään, jos Kanada voittaisi riittävällä maalierolla El Salvadorin ja Honduras häviäisi Meksikolle.

Meksiko on toistaiseksi karsintalohkon kärjessä viiden ottelun jälkeen, ja salvadorilaiset ovat pahnanpohjimmaisena kahdella pisteellä viidestä ottelusta.

El Salvadorin jalkapalloliiton mukaan salvadorilainen liikemies ja paikallisen seuran entinen puheenjohtaja oli ehdottanut maajoukkueen pelaajille taloudellisia kannustimia ennen kuin joukkue matkusti Kanadaan.

”Maajoukkueen pelaajat paljastivat lehdistötilaisuudessa tallenteen, jossa liikemies ehdotti pelaajille palkkioita voitosta, tasapelistä tai jopa tappiosta Kanadaa vastaan”, maan liitto kertoi.

Joukkueen kapteeni Nelson Bonilla näytti Vancouverissa lehdistölle kymmenminuuttisen tallenteen tarjouksen sisältäneestä keskustelusta.

Tallenteella liikemies lupasi vaihtelevia palkkioita pelaajille tuloksen ja peliminuuttien mukaan. Summat vaihtelivat 10 dollarista peliminuuttia kohden 30 dollariin peliminuutilta.

”Haluamme tehdä selväksi, että vastustamme tällaisia tarjouksia”, Bonilla kertoi.

”Haluamme olla läpinäkyviä kaiken sen suhteen, mitä maajoukkueessa tapahtuu”, hän lisäsi.

Neljätoista salvadorilaista maajoukkuepelaajaa sai maan liitolta elinikäisen kilpailukiellon tulosmanipulaatioista vuonna 2013. Kolme muuta pelaajaa sai lyhyemmät pelikiellot, heidän joukossaan oli Rovaniemen Palloseurassa kaudella 2013 pelannut Victor Turcios, joka sai kuuden kuukauden pelikiellon liitolta.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa kertoi tietävänsä salvadorilaisille tehdystä tuoreesta tarjouksesta.

”Fifa ei kommentoi, tutkitaanko epäiltyjä ottelumanipulaatioita, jotta emme vaarantaisi mitään mahdollista tutkintaa”, Fifan tiedottaja kertoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Reutersin mukaan CONCACAF-liitto ei ole vastannut kommenttipyyntöihin.

El Salvadorin maajoukkueen pelaajien nimeämän liikemiehen mukaan hänen tekemässään tarjouksessa ei ollut mitään väärää, koska hän ei pyytänyt pelaajia häviämään.

”Antaa heidän tutkia, en ole huolestunut”, hän kertoi salvadorilaiselle La Prensa –lehdelle.

El Salvador ja Honduras päätyivät vuonna 1969 sotaan sen jälkeen, kun maat olivat pelanneet mellakointiin johtaneen MM-karsintaottelusarjan. Sodan syyt olivat pohjimmiltaan taloudellisia ja maahanmuuttopoliittisia, mutta karsintasarjan aikana diplomaattiset suhteet kiristyivät ja johtivat sodankäyntiin.

100 tuntia kestäneessä sotimisessa kuoli eri lähteiden mukaan 2000 ihmistä.

Lähteet: Reuters, The Global Art of Soccer.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!