Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Testikielto sai liian isot mittasuhteet

”Ei kukaan käytä sen takia, että nyt ei testata”, sanoo testauspäällikkö Katja Huotari.

Urheilu
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Suomi kohtaa torstaina Ruotsin Helsingissä. Alustavat ketjukoostumukset paljastettiin tiistaina.
Suomi kohtaa torstaina Ruotsin Helsingissä. Alustavat ketjukoostumukset paljastettiin tiistaina. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Suomen antidopingtoimikunnan (ADT) testauspäällikön Katja Huotarin mielestä jääkiekon World Cup -otteluihin liittyvä testikielto on saanut kohtuuttomat mittasuhteet.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen ilmoitti tiistaina Ilta-Sanomissa, ettei aio osallistua otteluun vastalauseena NHL:n testauslinjaukselle.

Turnauksen järjestävä NHL ja sen pelaajayhdistys ovat kieltäneet kansallisia antidopingtoimijoita testaamasta pelaajia.

Näin ollen ADT ei ole voinut testata maajoukkuepelaajia tällä viikolla. Maajoukkue kokoontui maanantaina virallisesti ensimmäisen kerran ennen torstain maaottelua Ruotsia vastaan.

”Mittasuhteet ovat ihan liian isot”, Huotari sanoo.

”Jos puhutaan siitä, käyttävätkö suomalaispelaajat dopingia sen vuoksi, että me emme nyt testaa, niin en usko.”

”Pelaajat ovat aina testattavissa, kun maajoukkue kokoontuu lukuun ottamatta tätä tapahtumaa. Ei kukaan käytä sen takia, että nyt ei testata.”

Huotari muistuttaa, että pelaajat ovat NHL:n testattavissa, vaikka ammattilaisliigan testit eivät Maailman antidopingsäännöstön alaisuudessa tapahdukaan.

”Pääasia on, että testataan.”

Hän sanoo luottavansa NHL:n omiin testeihin, vaikka vähäinen määrä käryjä on aiheuttanut epäilyjä testien luotettavuudesta.

”Luotan World Cupin testaukseen, koska NHL ja pelaajayhdistys ovat sopineet Maailman antidopingtoimiston Wadan kanssa, että Wada saa tiedot tehdyistä testeistä.”

Suomalaiset NHL-pelaajat ovat ADT:n testattavissa silloin, kun he osallistuvat Suomessa seurajoukkueen harjoituksiin, kuten osa pelaajista kesän aikana tekee. Itsenäisesti harjoittelevat kiekkoilijat ovat NHL:n testauksen piirissä ja ADT:n ulottumattomissa.

”Jääkiekkomaajoukkuetta on testattu paljon. Pelaajat ovat hyvin yhteistyökykyisiä, ei ole koskaan ollut ongelmaa”, Huotari päättää.

Testauspäällikkö Huotari kertoo, että kesän aikana dopingtestejä on tehty liigaseurojen harjoituksissa, joissa on ollut maajoukkuepelaajia mukana. Yksittäisten pelaajien testaustiedot eivät kuitenkaan ole julkisia.

Suomi kohtaa World Cupiin valmistavassa ottelussa torstaina Ruotsin Hartwall-areenassa kello 19.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?