Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hiihtoliitto purki Kari-Pekka Kyrön elinikäisen toimintakiellon kotimaan osalta – ”Pyritty tekemään oikeudenmukainen päätös”

Liitto kertoi myös edistävänsä kansainvälisen kiellon purkamista.

Urheilu
 
Petteri Kivimäki
Kari-Pekka Kyrön toimintakielto purettiin.
Kari-Pekka Kyrön toimintakielto purettiin. Kuva: Petteri Kivimäki

Suomen hiihtoliitto on vapauttanut valmentaja Kari-Pekka Kyrön kotimaisesta toimintakiellosta. Hiihtoliitto tiedotti asiasta keskiviikkona.

Kyrö sai elinikäisen kansainvälisen osallistumis- ja akkreditointikiellon sekä kansallisen urheilun toimintakiellon Lahden MM-hiihtojen 2001 dopingrikkomusten vuoksi.

Hiihtoliiton johtokunta päätti asiasta kokouksessaan kuultuaan ensin Suomen urheilun eettisen keskuksen ja Suomen antidopingtoimikunnan Valvontalautakuntaa.

”Keskustelut asiasta oli käyty jo aiemmin. Nyt saatiin päätös tehtyä rutiinilla. Tarvitsimme ennen ratkaisua Valvontalautakunnan lausunnon siitä onko asiassa mitään esteitä. Lausunto pitää liittää Kansainväliselle hiihtoliitolle tehtävään hakemukseen”, sanoo Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala.

”Nykyisissä työntekijöissä ja luottamushenkilöissä tämä ei herätä niin suuria tunteita kuin ehkä heissä, jotka ovat olleet mukana tapahtumien aikaan. Asia on käsitelty asiana, ja pyritty tekemään oikeudenmukainen päätös.”

Hiihtoliitto kertoi myös edistävänsä kansainvälisen kiellon purkamista. Seuraavan kerran 6. marraskuuta kokoontuva Kansainvälisen hiihtoliiton hallitus päättää kiellon kansainvälisestä osasta.

Kari-Pekka Kyrö oli Suomen hiihtomaajoukkueen päävalmentaja vuonna 2001, kun kuusi joukkueen hiihtäjää jäi MM-kisoissa kiinni infuusioneste hemohesin käytöstä.

Hiihtäjät Janne Immonen, Mika Myllylä, Jari Isometsä, Harri Kirvesniemi, Milla Jauho ja Virpi Kuitunen saivat kahden vuoden kilpailukiellon. Elinikäiset kiellot langetettiin Kyrön ohella toiselle valmentajalle Jarmo Riskille sekä joukkueen lääkäreille Pirkka Mäkelälle ja Juha-Pekka Turpeiselle.

Riskin ja Turpeisen osalta kiellot purettiin jo vuonna 2015, myös kansainvälisistä tapahtumista. Kulmala muistuttaa FIS:n tekevän päätöksensä itse, mutta ei näe äkkiseltään syitä, miksi Kyrön kohdalla tapauksen ratkaisu poikkeaisi Riskin ja Turpeisen tapauksista.

Mäkelä ei Kulmalan mukaan ole hakenut kiellon purkamista.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!