Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Amanda Kotaja toivoo myötätuulta stadionille

Ronja Oja kilpailee suomalaisista ensimmäisenä paralympialaisissa.

Urheilu
 
Harri Kapustamäki / Lehtikuva
Amanda Kotaja
Amanda Kotaja Kuva: Harri Kapustamäki / Lehtikuva
Fakta

Suomalaiset torstaina

 16.22 Ronja Oja, yleisurheilu, 100 m alkuerät (T11)

 17.00 Esa Miettinen, pöytätennis (M9)

 17.19 Antti Latikka, 100 m perhosuinti alkuerät (S13)

 18.11 Meri-Maari Mäkinen, 100 m selkäuinti alkuerät (S7)

 23.20 Maalipallo Suomi–Liettua

 1.01 Amanda Kotaja, yleisurheilu, ratakelaus 100 m alkuerät (T54)

 2.01 Latikka, 100 m perhosuinti finaali (?)

 3.12 Mäkinen, 100 m selkäuinti finaali (?)

Ronja Oja on ensimmäisenä kilpaileva suomalainen Rion paralympialaisissa. Paralympialaisten avajaiset pidettiin viime yönä ja ensimmäiset kilpailut ovat vuorossa tänään torstaina.

Oja on mukana yleisurheilussa. Hän kilpailee T11-luokan 100 metrillä alkuerissä. Näkövammaisten pikajuoksussa radalla on neljä urheilijaa ja neljä opasurheilijaa. Ronja Ojan opas on hänen veljensä Jesper Oja.

”Tuntuu hyvältä päästä purkamaan kisajännitystä ennen kisojen loppupuolella olevaa pituushyppyä, vaikka varsinaista jännitystä ei ole kyllä vielä ollut. Pääsin tiistaina kuuntelemaan stadionin akustiikkaa ja se tuntui hyvältä”, Oja sanoi paralympiakomitean tiedotteen mukaan.

Toinen torstain yleisurheiluissa mukana oleva suomalainen on ratakelaaja Amanda Kotaja. T54-luokassa kilpaileva Kotaja on mukana 100 metrin alkuerissä.

”Stadionin rata on hyvä, mutta ei mikään supernopea. Tuulet stadionilla ovat hankalat ja kevyenä urheilijana toivon myötätuulta, vastatuuli on minulle myrkkyä”, Kotaja sanoo.

Yksilöurheilijoista torstaina aloittavat myös Esa Miettinen pöytätenniksessä sekä Antti Latikka ja Meri-Maari Mäkinen uinnissa.

Miettinen kohtaa avausottelussaan ranskalaisen Cedric Cabestanyn, joka on 9-luokan rankingin kuudes. Luokassa pelaajilla on vamma ylä- tai alaraajassa. Miettisellä on oikeassa jalassa sääriproteesi.

Miesten maalipallojoukkueella on lisäksi avausottelu Liettuaa vastaan.

”Ensimmäinen matsi tulee olemaan tosi vaikea, Liettua on täällä ylivoimaisesti ennakkosuosikki. Luotan meidän vahvuuksiin. Meillä on monia hyviä puolia, oma pelityyli, rauhallisuus ja vaihtelevuus. Olemme monipuolinen joukkue”, sanoo maalipallojoukkueen valmentaja Timo Laitinen.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?