Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ronja Ojan Suomen ennätys ei riittänyt välieriin: ”Juoksu meni ihan nappiin”

Urheilu
 
Riku Valleala
Ronja Oja juoksi Suomen ennätyksen oppaansa Jesper Ojan kanssa.
Ronja Oja juoksi Suomen ennätyksen oppaansa Jesper Ojan kanssa. Kuva: Riku Valleala

Pikajuoksija Ronja Oja aloitti torstaina Suomen ennätyksellä Rion paralympialaisten suomalaissuoritukset.

Oja juoksi SE:n naisten näkövammaisten T11-luokan 100 metrillä. Aika 13,39 riitti vasta erän neljänteen eli viimeiseen sijaan, mutta toi kuitenkin 0,18 sekunnin ennätysparannuksen.

Lopullinen sijoitus Ojan ja hänen oppaansa Jesper Ojan paralympiadebyytissä oli 13:s, Viimeinen jatkopaikka meni ajalla 12,59.

”Olihan se ihan hieno juoksu, kun ennätyskin parani lähes kaksi kymmenystä. Juoksu meni ihan nappiin. Nyt on ennätys parantunut viime vuodesta jo noin puoli sekuntia. Täällä on vaan tämä taso tosi kova. Kahdeksan joukkoon ja jatkopaikkaan ei vielä ihan rahkeet riittäneet”, Oja kommentoi tiedotteessa.

Ojan kilpailut Riossa jatkuvat hänen päälajissaan pituushypyssä ensi viikon perjantaina.

Pöytätennispelaaja Esa Miettinen kohtasi avausottelussaan ranskalaisen Cedrik Cabestanyn luokassa 9.

Ottelu alkoi tasaisesti, mutta sitten rankingissä viidennellä sijalla oleva Cabestany sai kämmenlyönnit osumaan ja vei ottelun suoraan kolmessa erässä (11–3, 11–5, 11–5). Hetkittäin Miettinen pysyi pelissä mukana, mutta ei päässyt parhaaseen pelivireeseen.

”En päässyt ollenkaan omalle tasolleni. Cabestany ei ole ennen pystynyt vammansa takia käyttämään kämmenlyöntiä. Se yllätti minut, ja pelistä tuli hermostunutta”, Miettinen sanoi

Miettinen kohtaa lauantaina Hollannin Gerben Lastin. Kolmikosta kaksi parasta etenee kymmenen parhaan joukkoon ja jatkopeleihin.

Uimarit Antti Latikka ja Meri-Maari Mäkinen aloittivat paralympialaiset sivulajeissaan.

Näkövammaisten S13-luokassa uivan Latikan avausmatka oli 100 metrin perhosuinti. Hän oli alkuerien 17:s ajalla 1.03,72 ja jäi ennätyksestään 0.7 sekuntia.

”Se oli todella hyvä uinti sivulajiksi. Aloitin vähän liian innokkaasti, ja viimeiset kymmenen metriä oli hankalat. Tästä on oikein hyvä jatkaa”, Latikka sanoi.

Latikan päämatka 100 metrin selkäuinti uidaan paralympialaisten päätöspäivänä 17.9.

Mäkinen oli liikuntavammaisten S7-luokan 100 metrin selkäuinnissa 14. ajalla 1.39,56. Välieriin olisi vaadittu yli 10 sekuntia nopeampi aika.

”Tämä meni hyvästä harjoituksesta. Käännöksen jälkeen alkoi jalka krampata, ilman sitä olisin voinut olla ennätysvauhdissa. Hyvältä näyttää sekaria varten”, Mäkinen kertoo.

Mäkisen päämatka on 13.9. ohjelmassa oleva 200 metrin sekauinti.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?