Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsia vastaan pelaava Tuukka Rask: ”Saa treenata vaikka vuoden, mutta pelaaminen on eri juttu”

Urheilu
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Tuukka Rask pelaa lauantaina Ruotsia vastaan.
Tuukka Rask pelaa lauantaina Ruotsia vastaan. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Suomen jääkiekkomaajoukkue saa pikauusinnan Ruotsia vastaan, kun maat kohtaavat World Cupin toisessa esiottelussa Göteborgissa lauantaina.

Nashvillen Pekka Rinne pelasi Leijonien maalilla Hartwall-areenassa torstaina, ja nyt hyppää Bostonin Tuukka Rask kaukaloon.

”Eiköhän tässä työpäivä ole. Pelataan yksi mieheen ja katsotaan, kuka pelaa Washingtonissa”, Rask sanoi HS:lle maajoukkueen vaalivahtipeluutuksesta.

Rinne torjui hyvin, kun Leijonat kaatoi Ruotsin Olli Määtän jatkoaikamaalilla 3–2. Se oli harjoituspeli, mutta silti erittäin harvinainen voitto. Sitten Naganon olympialaisten 1998 Suomi ei ole voittanut Ruotsia, kun on pelattu parhailla miehistöillä.

Viime World Cupissa 2004 maat pelasivat tasan 4–4, mutta sitä edellinen voitto menee vuodelle 1991.

Rask, 29, harjoitteli kesällä Bostonissa, ja elokuun alussa hän liittyi mukaan entisen seuransa Ilveksen jäille.

Kesää tuntuu riittävän vielä, mutta Rask vakuuttaa olevansa kunnossa ja valmis.

”On treenattu. Saa treenata, vaikka vuoden, mutta se on eri juttu, kun lähdetään pelaamaan. Pelituntumaa ei saa kuin pelaamalla”, Rask sanoi.

Suomi joko voittaa tai häviää maalivahtiensa mukana. Isoimmat saavutukset tarvitsevat taakseen erinomaisen torjuntapelin, ja niitä on usein tullutkin.

Pitkin kesää Rask kävi vähintään kerran viikossa jäällä pitämässä tuntumaa. Sen verran monta kautta hän on urallaan aloittanut, ettei usko tarvitsevansa pitkää leiritystä huippukunnon esiin kaivamiseen.

”Nollista lähdetään, mutta on sen verran pelejä alla, että ei kai siinä kauan mene”, Rask sanoi. Meneekö siihen erä vai kaksi, riippuu siitä, tuleeko kuteja.”

Kaksi vuotta sitten Rask valittiin NHL:n parhaaksi maalivahdiksi. Vezina-palkinto tuli kauden 2013–2014 päätteeksi. Hän on Bostonin kiistaton ykkösvahti, vaikka viime kausi ei ollut yhtä loistokas kuin kaksi sitä ennen.

Ruotsia vastaan pelattava kamppailu antaa suuntaa, millä lailla kausi käynnistyy ja millaisen ilmeen maalivahtikaksikko jättää itsestään.

”Kyllä me ja varmaan Ruotsikin koetetaan parantaa ja tehdä vähemmän virheitä”, Rask sanoi ja toivoi ehjempää kiekkoilua.

”Itse, jos saisi hyvän tatsin päälle ja pystyisi auttamaan joukkuetta torjunnoilla, että pysymme pelissä mukana.”

Leijonien maalivahtikolmikkoon kuuluu vielä Mikko Koskinen, joka edustaa KHL:n SKA Pietaria. Koskinen on lähtökohtaisesti kolmosvahti.

Rask tietää pelaavansa Ruotsia vastaan, ja hyvin todennäköiseltä vaikuttaa myös laitahyökkääjä Sebastian Ahon tuleminen mukaan kokoonpanoon.

”Täytyy olla vaan kärsivällinen. Täytyy uskoa, että kutsu käy”, Aho sanoi.

Aho pelasi kevään MM-turnauksessa Pietarissa ja Venäjällä ja onnistui erinomaisesti. Nyt hän on siirtymässä Carolinaan NHL:ään, kun World Cup on ohi.

”On yritettävä tehdä sillä lailla hommia, että olisi heti ekassa pelissä hyvä draivi päällä”, Aho sanoi.

Ruotsi ja Suomi pelaavat Göteborgissa lauantaina kello 19. Nelonen ja Viasat jääkiekko näyttävät ottelun suorana lähetyksenä.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?