Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kauden pesäpallohuipentuma vetää väkeä lehtereille – Sotkamo ja Vimpeli kohtaavat jälleen finaaleissa

Kotiutukset korostuvat, kun Sotkamo ja Vimpeli pelaavat jälleen mestaruudesta.

Urheilu
 
Timo Aalto / Lehtikuva
Vimpelin Saarikentän katsomot täyttyivät vuosi sitten, kun Vimpelin ja Sotkamon loppuottelusarja venyi viidenteen otteluun.
Vimpelin Saarikentän katsomot täyttyivät vuosi sitten, kun Vimpelin ja Sotkamon loppuottelusarja venyi viidenteen otteluun. Kuva: Timo Aalto / Lehtikuva

Varmat syksyn merkit löytyvät jälleen kerran helposti: Sotkamon Jymy ja Vimpelin Veto pelaavat taas miesten pesäpallomestaruudesta, ja kansallispelistä kiinnostuneet täyttävät katsomot totuttuun tapaan.

Kun vettä vihmoi taivaalta kesällä, väki viihtyi mieluummin jossain muualla kuin Superpesiksen runkosarjan otteluissa. Ensimmäisissä pudotuspeleissäkin lehtereillä oli vielä väljää, mutta nyt paikat täyttyvät, kun kamppailu Suomen mestaruudesta pääsee vauhtiin.

”Lippukauppa on käynyt vireästi. En usko, että kenttä tulee vielä ensimmäisessä ottelussa täyteen, mutta noin 3 000 katsojan lukemaan päästään varmasti. Vuosi sitten Vimpelissä oli ensimmäisessä finaalissa 3 291 katsojaa, kolmannessa 4 121 ja ratkaisevassa viidennessä 5 010. Pesien jatkeet pysyvät auki ainakin ensimmäisessä loppuottelussa”, kertoi Vimpelin Vedon toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Kujala.

Sotkamon Jymy hakee nyt jo kuudetta peräkkäistä täysosumaa. Pelinjohtaja Mikko Kuosmanen on viuhkanvarressa kuudetta kertaa loppuottelusarjassa. Mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa.

”Jos läpilyöntejä ei tule, ottelut ovat juoksun pelejä suuntaan tai toiseen. Kotiuttaminen korostuu tässä sarjassa”, sanoo Kuosmanen ja lupaa Sotkamon ”suuntaavan tykkinsä” polttolinjassa pelaavaa Sami Haapakoskea ja kopparina pelaavaa Henri Puputtia kohti.

Vimpelin pelipomo Sami-Petteri Kivimäki arvioi, että sarjasta tulee viime vuoden tapaan tiukka.

”Ulkopelin täytyy kestää. Ei ole varaa antaa ilmaisia tilanteita eikä ilmaisia juoksuja”, muistuttaa Kivimäki.

Vimpelin ja Sotkamon loppuottelusarja alkaa tänään lauantaina. Nelonen Pro 2 näyttää ensimmäisen ottelun alkaen kello 16.

Timo Aalto / Lehtikuva
Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!