Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valkoinen ori yllätysvoittoon GP-finaalissa

Ennakkosuosikkina lähtenyt Susanna Granroth taipui viidenneksi, mutta voitti koko GP-sarjan.

Urheilu
 
Kai Tirkkonen
Hanna Tardiveau ja Prinz Clintus vuonna 2013.
Hanna Tardiveau ja Prinz Clintus vuonna 2013. Kuva: Kai Tirkkonen

Esteratsastuksen GP-sarjan huipentanut lauantain finaali tarjosi katsojille yllätysvoittajan. Viime vuonna sarjaa hallinnut Hanna Tardiveau ratsasti valkoisella Prinz Clintus -orillaan finaalivoittoon.

Tardiveau oli ratsastajista ainoa, joka selvisi molemmat kierrokset ilman esteiden pudotuksia, mutta sai yhden aikavirheen ensimmäiseltä kierrokselta. Järvenpäässä ratsastavan Tardiveaun kausi on mennyt kokonaan toipuessa, sillä hän mursi kätensä ratsastaessaan alkukaudesta.

“Finaali meni paremmin kuin olisin ikinä uskaltanut toivoa. Olen kuntouttanut kättä. Vasta nyt siinä alkaa olla voimaa.”

Kotimaan kilpailuja tänä vuonna hallinnut Susanna Granroth ratsasti ainoana ensimmäisen kierroksen ilman virhepisteitä Anatevka-tammallaan.

Toisella kierroksella yksi este kuitenkin putosi, joten ratsukko oli finaalin viides. Tulos riitti koko GP-sarjan voittoon, sillä Granroth lähti kilpailuun korkeimmilla mahdollisilla pisteillä neljän osakilpailuvoiton turvin.

“Ensimmäisen kierroksen jälkeen tiesin, että olin voittanut jo koko sarjan, joten toiselle kierrokselle lähdin hakemaan rauhallista rataa. Yksi puomi tuli alas, mutta se ei harmita.”

Ratsastaja hyppää toista kautta korkeimmalla senioritasolla.

“Olen sarjavoitosta todella onnellinen, en usko sitä vielä todeksi. Ihan mahtavaa!”

Sunnuntaina kotimaan parhaat nuoret ja senioriratsastajat kilpailevat vielä kauden pääpalkinnosta, 30 000 euron Volkswagen Golfista. Sekä Tardiveau että Granroth lähtevät tavoittelemaan autoa tosissaan.

“Anatevkaan jäi vielä hyvin paukkuja jäljelle, joten lähden hyvillä mielin autokisaan”, sanoo Granroth.

“Auto tulisi kyllä tarpeeseen, sillä se puuttuu kalustosta”, toteaa Tardiveau.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?