Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Manni luottaa satasella maksiminopeuteensa

Mykoplasma toi pienen takaiskun valmistautumiseen, mutta ”se jäi kotimaahan”.

Urheilu
 
Harri Kapustamäki
Henri Manni sanoo olevansa pettynyt, jos mitalia ei tule.
Henri Manni sanoo olevansa pettynyt, jos mitalia ei tule. Kuva: Harri Kapustamäki

Pyörätuolikelaaja Henry Manni on yksi niistä suomalaisurheilijoista, joilta odotetaan mitalia Rion paralympialaisissa.

Niin odottaa myös Manni itse.

”Olen pettynyt, jos ei tule mitalia”, ensimmäisissä paralympialaisissaan kilpaileva Manni sanoi puhelimitse Riosta.

Manni, 24, kilpailee luokassa T 34 satasella ja 800 metrillä. Molemmat matkat ovat hänelle yhtä arvokkaita ja tasavahvoja. Tästä kertoo myös se, että molemmissa hän on maailmanlistalla kolmas.

Aiemmin tällä kaudella hän kelasi Euroopan mestariksi satasella ja sai hopeaa 800:lla.

”Satanen on parantunut tosi paljon viime aikoina. Kasilla on enemmän liikkuvia elementtejä, kun esimerkiksi kelataan samalla radalla. Mutta kärkisijat ovat tiukassa kummassakin, ja mitalin saaminen vaatii ehdottomasti onnistumista.”

Viikko sitten Rioon saapuneen Mannin valmistautuminen kauden pääkilpailuihin on sujunut hyvin. Pieni takaisku tuli kolmisen viikkoa ennen reissuun lähtöä, kun Mannilla todettiin mykoplasma.

”Mutta se jäi Suomeen, kun sain antibioottia.”

Perjantaina Manni kävi vielä harjoittelemassa radalla. Lauantaina oli lepoa. Sunnuntaina vuorossa ovat satasen alkuerät.

”Sitten vain valmistaudutaan kuin muihinkin kilpailuihin. Tehdään se mitä osataan. Nyt kun on tärkeä paikka, yritän tehdä kaiken vielä kovemmalla intensiteetillä.”

Satasella Manni pitää ehdottomana vahvuutenaan maksiminopeutta.

”Se on ollut aina vahvuuteni. Lähtö minulla on edelleen heikoin kärkimiehistä. Siinä ei ole varaa hävitä liikaa. Tuskin olen kolmen parhaan joukossa 10–20 metrin jälkeen.”

Lohjalainen Manni tekee puolipäivätyötä Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta Vau ry:ssä, jossa hän on lasten ja nuorten liikunnan suunnittelija.

”Se työ tukee hyvin urheilua. On hyvä, että on muutakin elämää kuin urheilua, ja saa vähän aivojumppaa. Toisaalta on hyvä nähdä myös järjestöpuolta”, sanoi Manni, joka on koulutukseltaan liikuntaneuvoja ja merkonomi.

Manni oppi lapsena kävelemään normaalisti, mutta viisivuotiaana hänellä diagnosoitiin suvussa periytynyt liikuntavamma, spastinen parapareesi eli etenevä alaraajahalvaus.

”Ollessani 12-vuotias vuonna 2004 näin Leo-Pekka Tähden voittavan paralympiakultia, ja oma kipinä syttyi heti! Lähdin vammaisyleisurheiluleirille ja yllättäen itse Leo-Pekka oli paikalla treenaamassa ja opettamassa kelausta meille junioreille”, Manni kuvaa vammaisurheilu-uransa alkua verkkosivuillaan.

Juniorina hänen toinen lajinsa oli kanoottipoolo, jossa hän kilpaili 18-vuotiaaksi.

Henry Manni kilpailee satasen alkuerissä sunnuntaina klo 23.30. Mahdollinen finaali on maanantain vastaisena yönä klo 0.43. Torstaina klo 00.06 on vuorossa 800 metriä.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!