Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Angelique Kerber otti naisten tennisvaltikan Serena Williamsilta

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Susan Mullane / USA Today Sports
Maailmanlistan uusi ykkönen, Saksan Angelique Kerber.
Maailmanlistan uusi ykkönen, Saksan Angelique Kerber. Kuva: Susan Mullane / USA Today Sports

Saksan Angelique Kerber voitti tenniksen US Openin loppuottelun lauantaiyönä Suomen aikaa. Hän kukisti Tšekin Karolína Pliškovan 6–3, 4–6, 6–4 New Yorkin Arthur Ashe -stadionilla.

Kerberin voitto oli monella tapaa merkityksellinen. Serena Williamsin pudottua välierissä riitti Kerberin loppuottelupaikka siihen, että hän nousee WTA-listauksen kärkeen. Serena Williams piti ykkössijaa hallussaan tällä kertaa yhtäjaksoisesti vuodesta 2013.

28-vuotias Kerber on vanhin maailmanlistan ykköseksi ensimmäistä kertaa noussut pelaaja.

Mikäli Williamsia ei huomioida, tuli Kerberistä ensimmäinen kaksi grand slam -turnausta saman vuoden aikana voittanut pelaaja sitten Justine Heninin ja vuoden 2007.

Kerber voitti kauden ensimmäisen suurturnauksen Australian avoimet ja oli Wimbledonissakin finaalissa. Ranskassa hän hävisi jo ensimmäisellä kierroksella Hollannin Kiki Bertensille.

Olympialaisista Kerber kantoi kotiin hopean.

US Openin finaali oli tasainen ja hyvätasoinen. Se kesti yli kaksi tuntia. Kerber oli jo kiipelissä ratkaisevassa kolmannessa erässä, mutta kokosi itsensä ja mursi kaksi kertaa Pliškovan syötön.

”Tämä on uskomatonta. Lapsena uneksin aina olevani maailman ykköspelaaja ja voittavani grand slameja. Nyt on se päivä. Kaikki unelmani toteutuivat tänä vuonna”, Kerber iloitsi Reutersin mukaan.

Saksalainen aloitti tenniksen kolmen vanhana, mutta ei ollut mikään lapstähti. Hän voitti ensimmäisen merkittävän junioriturnauksensa 15-vuotiaana.

Ammattilaisuraa kesti 12 vuotta ennen kuin hän nousi terävimpään kärkeen. Viime vuoden lopussa hän oli rankingissa sijalla 10.

Nousun taustalla on Kerberin mukaan aiempaa huolellisempi keskittyminen fyysiseen kuntoon.

”Yritän pitää intensiteetin kovana myös harjoituksissa. Olen viettänyt paljon aikaa kuntosalilla, juossut sprinttejä ja muita liikeharjoituksia”, Kerber kertoi.

”Minusta tämä on yksi tärkeimmistä asioista.Sitä tietää pystyvänsä juoksemaan loputtomiin kentällä, eikä tarvitse murehtia, jaksaako pelata kolme erää. Tämä on todella tärkeää itseluottamuksen kannalta ja sitten voi vain antaa mennä.”

Kerber on ollut jo aiemmin kärjen tuntumassa. Häntä on pidetty jo kauan yhtenä naistenniksen parhaista puolustuspelaajista. Henkisellä puolella Kerber ei ollut ennen näin vahva, sillä hänellä oli tapana jäädä murehtimaan virheitä, jolloin niitä alkoi kasautua.

”Olen hyvässä kunnossa ja pelaan aggressiivisemmin kun tulee mahdollisuus, en vain tuuppaa palloa verkon yli. Henkisesti olen positiivisempi, hiukan vahvempi ja keskityn hetkeen kentällä.

Vastustaja Pliškova silotti Kerberin tietä maailman ykköseksi pudottamalla Williamsin siskokset US Openista aiemmilla kierroksilla. Vahvana hyökkäyspelaajana tunnettu tšekki ei saanut väsytettyä Kerberiä, joka palautti uupumatta.

”Ei heitä kahta [Serena Williams ja Kerber] voi verrata. Peli oli tyystin erilainen. Ja nämä ihmiset myös. Serena pistää kaiken peliin joka lyönnillä. Angien [Kerber] kanssa pelatessa ei voi jäädä odottamaan hänen virheitään. Niitä ei tule. Minun pitää olla aggressiivisempi”, Pliškova analysoi.

Kerberiä alettiin heti verrata Steffi Grafiin, joka oli edellinen US Openin saksalaisvoittaja vuonna 1996.

”Hän oli minun idolini ja olen kertonut sen hänelle monta kertaa. Minulle on todella tärkeää mennä omaa tietäni”, Kerber sanoi ja lisäsi saaneensa Grafilta onnentoivotuksen tekstiviestinä juuri ennen finaalia.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!