Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK:n katsojaluvut alamäessä – loppukaudelle hurja tavoite

Urheilu
 
Pete Aarre-Ahtio
HJK ja FC Lahti tasasivat pisteet edellisessä kohtaamisessa elokuun alussa maalein 2–2. Kuvassa HJK:n Toni Kolehmainen ja Lahden Boris Tatar.
HJK ja FC Lahti tasasivat pisteet edellisessä kohtaamisessa elokuun alussa maalein 2–2. Kuvassa HJK:n Toni Kolehmainen ja Lahden Boris Tatar. Kuva: Pete Aarre-Ahtio

HJK sai ennen maaottelutaukoa kurssinsa kuntoon voitettuaan kotonaan ensin PK-35 Vantaan ja perään KuPSin. Klubin voittoja oli ehtinyt jo edeltää neljä tasapeliä ja yksi tappio.

Voitot tulivat tarpeeseen myös sen takia, että seuran yleisömäärät ovat olleet alaspäin suuntaavalla kurssilla. Käännekohtana oli kauden ensimmäinen derby HIFK:ta vastaan toukokuun lopulla, jonka jälkeen Klubin lehtereille on istahtanut keskimääräistä vähemmän katsojia.

Vielä alkukaudesta katsomoon tuli kolmeen otteeseen yli 5 000 katsojaa, mutta kesäkuusta lähtien seura ei ole päässyt edes neljään tuhanteen.

Klubin otteluissa on käynyt tällä kaudella keskimäärin 4 520 katsojaa, kun viime kaudella luku oli 5 281.

Syvin notkahdus katsojaluvuissa oli elokuussa pelattu HJK–FC Lahti, joka veti paikalle 2 562 silmäparia. Eniten väkeä vetävät loppuunmyydyt paikallisderbyt HJK:n ja HIFK:n välillä, joita on seurannut 10 500 katsojaa.

HJK:n katsojakeskiarvoa laskee viime kauteen verrattuna jonkin verran se, että paikallispeleissä HIFK:ta vastaan HJK on ollut kotijoukkueena vain kerran, kun viime vuonna kotiotteluita oli kaksi.

Seuran varatoimitusjohtaja Kari Haapiaisen mukaan yhtä selittävää tekijää yleisömäärien laskulle ole. Hän nostaa esiin kaksi kesän yleisömääriin vaikuttanutta seikkaa: EM-kisat ja Eurooppa-liigan karsintaottelut.

”Arvokisat vaikuttavat aina yleisömääriin, ja Eurooppa-liigan karsintojen ansiosta tarjontaa oli paljon”, Haapiainen sanoo.

HJK:n tavoitteena on nostaa koko kauden yleisökeskiarvo 5 000:nteen jäljellä olevilla neljällä kotipelillä. HJK kohtaa tiistaina FC Lahden, ja sen jälkeen Helsinkiin saapuvat vielä RoPS, IFK Mariehamn ja SJK.

Tavoitteeseen pääseminen vaatisi keskimäärin 6 559 katsojaa ottelua kohti, mutta Haapiainen uskoo homman hoituvan.

”Urheilullisesti merkittäviä pelejä on jäljellä, ja meillä on hyviä kumppanuuksia näihin otteluihin.”

Kevään hyvät katsojamäärät selittyvät vain osin yritysyhteistyön kautta ja kumppaneiden kanssa tehdyillä sopimuksilla. Haapiainen kertoo, että yritysyhteistyö painottuu kevääseen, mutta tällaisia otteluita oli vain yksi.

Haapiainen myöntää, että parannusta katsojamääriin halutaan, ja ensi kauden suunnittelutyö on käynnissä.

”Koko ajan mietitään keinoja, millä saataisiin lisää katsojia. En ole pettynyt tämän kauden lukuihin, ja olen hyvin luottavainen loppukauden suhteen.”

HIFK on puolestaan petrannut katsojaluvuissa kauden loppua kohti. Seura on saanut kolmeen edelliseen otteluun yli 3 000 katsojaa, kun vielä alkukaudesta luvut alkoivat aina kakkosella.

HIFK on tällä hetkellä Veikkausliigan yleisömäärissä toisella sijalla 3 299 katsojan keskiarvollaan.

PK-35 Vantaa on toiseksi viimeisenä 1 448 katsojan keskiarvollaan.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?