Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Henry Manni kelaa finaalissa ensi yönä, maalipalloilijoilla vaikeaa

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Riku Valleala
Henry Manni onnistui ensimmäisessä paralympialaisissaan.
Henry Manni onnistui ensimmäisessä paralympialaisissaan. Kuva: Riku Valleala

Ensimmäisissä paralympialaisissaan urheileva Henry Manni onnistui hyvin T34-luokan pyörätuolikelauksen 100 metrillä.

Manni pyöritti matkan ajassa 15,78, joka oli alkuerien kolmanneksi paras. Muissa arvokisoissa paineisiin tottunut suomalainen oli tyytyväinen suoritukseensa.

”Se oli hyvä ja rento veto. Vaikka paralympialaiset ovat toki erityislaatuinen tapahtuma, kisa se on siinä missä muutkin. Pystyin olemaan turhaa jännittämättä ja kelaamaan rennon räväkästi. Nyt vaan finaaliin samanlaisella rentoudella, niin hyvä tulee”, Manni sanoi Paralympiakomitean tiedotteessa.

Hän jäi alkuerien nopeimmasta ajasta reilut kolme kymmenystä. Tunisian Walid Ktila kelasi ajan 15,44. Australian Rheed McCracken käytti sataseen tasan 15 ja puoli sekuntia.

Finaali kelataan ensi yönä, tarkemmin sanottuna kello 0.38 tiistain puolella Suomen aikaa.

Maalipallojoukkueella menee sen sijaan huonosti. Miehet hävisivät sunnuntai-iltana jo kolmannen ottelussa. Tällä kertaa etevämpi oli USA maalein 6–2.

Suomen maalintekijöinä kunnostautuivat Petri Posio ja rankkarista onnistunut Jarno Mattila.

USA puolusti hyvin, eikä esimerkiksi heittovoimainen Erkki Miinala saanut tällä kertaa onnistumisia. Vastustaja sai myös tarvittavat onnistumiset.

Lontoon paralympialaisten maalipallon kultaa puolustava Suomi on nyt kiipelissä. Jatkopaikka on yhä mahdollinen, mutta se vaatii voittoa Kiinasta alkulohkon päätöskamppailussa ja sopivasti apuja muilta.

”Jarru on päällä eikä se tunnu aukeavan. Olemme pelanneet puolustuksen kautta ja nyt päästetään ihan liikaa vastustajalle. Hyökkäyksessä ei olla tarpeeksi rohkeita, nyt pitäisi jo uskaltaa ottaa riskejä”, valmentaja Timo Laitinen sanoi tiedotteessa.

Suomi aloitti Lontoossakin vaisusti, mutta sillä kerralla peli loksahti uomiinsa ajoissa. USA ei ollut kuitenkaan heikko vastustaja.

”Täytyy myös muistaa, että USA:n pelaajat ovat valmistautuneet tiiviisti yhdessä ja käytännössä asuneet viimeiset kuukaudet yhdessä. Lontoossa tilanne oli paha, mutta nyt se on vielä pahempi”, Laitinen sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!