Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liigan puheenjohtajaksi valittu Heikki Hiltunen pitää Suomen kotimarkkinoita pieninä – ”Uskon, että kansainvälisyys on tulevaisuutta”

Urheilu
 
Ville-Veikko Kaakinen / HS
Heikki Hiltunen on Vaconin varatoimitusjohtaja.
Heikki Hiltunen on Vaconin varatoimitusjohtaja. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen / HS

Jääkiekon Liiga vaihtaa puheenjohtajaansa. Liiga tiedotti tiistaina, että Heikki Hiltunen, 54, astuu Vesa Puttosen tilalle SM-liiga oy:n puheenjohtajaksi.

Hiltunen on toiminut kahdeksan edellistä vuotta Vaasan Sportin hallituksen puheenjohtajana. Siinä tehtävässä hän jatkaa edelleen.

Vuosina 2013–14 Hiltunen oli Mestistä hallinnoivat yhtiön puheenjohtaja. Jääkiekkoilun ulkopuolella hän on tanskalaiseen Danfoss-konserniin kuuluvan Danfoss Drivesin globaalista myynnistä, markkinoinnista ja asiakaspalvelusta vastaava johtaja.

Uusi puheenjohtaja sanoo haluavansa viedä suomalaista jääkiekkoa eteenpäin sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

”Olen tottunut siihen, että rajat murtuvat. Suomi on kotimarkkinana joukkueille aika pieni. Se vaikuttaa esimerkiksi yhteistyösopimusten arvoon. Uskon, että kansainvälisyys on tulevaisuutta ja toivon, että Liiga on siinä kohden vievänä eikä ottavana osapuolena”, Hiltunen sanoi puhelimitse HS:lle.

Hiltusen lisäksi liigahallitukseen kuuluu seitsemän jäsentä. Uusina jäseninä mukaan tulevat Pekka Ilmivalta ja Lasse Aho. Ilmivalta on rahapeliyhtiö Veikkauksen vastuullisuusjohtaja ja johtokunnan jäsen. Aho puolestaan panimoyhtiö Olvin toimitusjohtaja.

Liigan omistajia puolestaan ovat kaikki liigaseurat.

”Ensimmäisenä pitää päättää, mikä on Liigan strategia ja tahtotila 2020-luvulle mentäessä. Se pitää omistajien määritellä.”

Hiltunen nostaa digitalisoinnin yhdeksi tulevaisuuden tavoitteista. Hän korostaa uusia ja aiempaa parempia asiakaskokemuksia, joiden avulla tuotteesta tulee kiinnostavampi. Hiltunen sanoo haluavansa kehittää sekä ottelutapahtumaa että sen ulkopuoleista seurantaa digitaalisuuden avulla.

”Tuote on mielenkiintoinen. Liigan pitää miettiä, miten voidaan tuoda asiakaskokemus paremmaksi.”

Liigan kaikki ottelut tulevat nykyisin televisiosta. Hiltunen ei kuitenkaan näe sitä esteenä sille, että katsojaluvut paikan päällä voisivat parantua.

”Emme kilpaile mediaa vastaan, vaan teemme yhteistyötä. Pitää olla aito vaihtoehto, että katsoja haluaa tulla paikalle. Meidän pitää tähdentää sitä, että paikan päällä pelikokemus on autenttinen.”

Keväällä HS:n haastattelussa Hiltunen kertoi ajatuksiaan urheilujohtamisesta.

”Minulle urheilujohtaminen tuo energiaa hirveästi. Ne tunteet, ennakoimattomuus ja fortunan merkitys. Urheilussa on se hyvä juttu, että et pysty omilla päätöksilläsi voittamaan. Se tekee siitä todella mielenkiintoista. Vaikka sama se on myynnissäkin”, Hiltunen sanoi.

Liigan televisio-oikeudet omistava Nelonen Media ja Helsingin Sanomat kuuluvat molemmat Sanoma-konserniin.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!