Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sharapova anoo muutosta epäreiluksi kutsumaansa dopingpannaan – päätös tehdään lokakuussa

Sharapova jäi kiinni meldoniumin käytöstä tammikuussa Australian avoimissa.

Urheilu
 
Jayne Kamin-Oncea / USA Today Sports
Maria Sharapova puhui medialle Los Angelesissa maaliskuussa 2016 käryttyään meldoniumista.
Maria Sharapova puhui medialle Los Angelesissa maaliskuussa 2016 käryttyään meldoniumista. Kuva: Jayne Kamin-Oncea / USA Today Sports

Venäjän tennistähti Maria Sharapova sai kesäkuussa kahden vuoden kilpailukiellon käryttyään dopingista, mutta ei ole luovuttanut taistelua rangaistuksensa muuttamiseksi, kertoo uutistoimisto Reuters.

Sharapova on tehnyt kilpailukiellostaan valituksen, joka on urheilun kansainvälisen välitystuomioistuimen CAS:n käsittelyssä. Sharapova toivoo kilpailukieltonsa kumoamista tai vähintään lieventämistä, ja CAS tekee asiasta päätöksensä lokakuun ensimmäisen viikon aikana.

Viisi grand slamia urallaan voittanut Sharapova jäi kiinni meldoniumin käytöstä tammikuussa Australian avoimissa. Kansainvälinen tennisliitto ITF tuomitsi myöhemmin hänet kahden vuoden kilpailukieltoon.

Sharapova kutsuu ITF:n päätöstä ”epäreilun kovaksi”, ja vetoaa siihen, ettei ole rikkonut dopingsääntöjä tietoisesti. Sharapova ei sanojensa mukaan huomannut, että meldonium oli lisätty kiellettyjen aineiden luetteloon.

Sharapova on myöntänyt käyttäneensä meldoniumia 10 vuotta terveysongelmiin, kuten magnesiumin puutokseen.

Meldonium lisättiin vasta täksi vuodeksi Maailman antidopingtoimiston Wadan kiellettyjen aineiden listalle, kun alkoi olla yhä enemmän todisteita siitä, että aine lisää veren hapenottokykyä ja parantaa urheilullista suorituskykyä.

Meldoniumin käytöstä kärysi vuoden alkupuolella kymmeniä venäläisiä urheilijoita.

Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko on kertonut aiemmin uutistoimisto Interfaxille, että useat sadat venäläisurheilijat käyttivät meldoniumia silloin, kun aine oli sallittu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!