Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hai puri jalan irti – paralympiauimari on kiitollinen siitä: ”Sain monia mahdollisuuksia”

Eteläafrikkalainen Achmat Hassiem on omistanut onnettomuuden jälkeen elämänsä haiden suojelemiselle ja voittanut paralympiapronssia.

Urheilu
 
Antti Halonen
Valkohai uimassa Etelä-Afrikan Gansbaaissa.
Valkohai uimassa Etelä-Afrikan Gansbaaissa. Kuva: Antti Halonen

Eteläafrikkalainen uimari Achmat Hassiem menetti vuonna 2006 jalkansa valkohain hyökkäyksessä, mutta näkee onnettomuuden tarjonneen hänelle myöhemmin paljon mahdollisuuksia. Yhtenä niistä Hassiem kilpailee myös Rio de Janeiron paralympialaisissa.

Entinen rantavahti Hassiem on myös omistanut elämänsä haiden suojelemiselle.

”Hai on antanut minulle niin monia mahdollisuuksia: mahdollisuuksia edustaa maatani ja muuttaa maailmaa”, Hassiem sanoi Rion paralympialaisten virallisella sivustolla.

”Hait ovat minun vahvuuteni – kuka suojelisi niitä paremmin kuin minä?”

Hassiem menetti jalkansa oltuaan veljensä kanssa rantavahtiharjoituksissa lähellä Kapkaupunkia. Hassiemin veli oli vedessä, kun Hassiem havaitsi lähellä jättimäisen hain.

Hassiem yritti houkutella haita kauemmaksi veljestään hakkaamalla vettä käsillään. Sen seurauksena hai hyökkäsi Hassiemin kimppuun ja puri tältä oikean jalan poikki.

"Menetin jalkani hyvän syyn vuoksi. Jalan menettäminen ei ole mitään verrattuna veljen menettämiseen", Hassiem kertoi vuonna 2012 Lontoon paralympiajärjestäjien haastattelussa.

Hassiem sijoittui maanantaina Rio de Janeiron 100 metrin perhosuinnin finaalissa kahdeksanneksi. Hän kilpailee myöhemmin tällä viikolla 100 metrin vapaauinnissa.

Hassiem on voittanut Lontoon olympialaisissa 100 metrin perhosuinnin pronssia vuonna 2012.

”Minusta on tullut hain puolestapuhuja, koska se on minun tapani kiittää sitä kaikesta, mitä olen tähän päivään mennessä saavuttanut. Ajattelen olevani sillä tavalla sankari maailmalle”, Haipojan lempinimeä kantava Hassiem kuvasi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?