Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valioerotuomarikerho teki selvityspyynnön Shefki Kuqin syytöksistä – Kuqi epäili salaliittoa Interiä vastaan

Urheilu
 
Roni Lehti
Kuva: Roni Lehti

Veikkausliigaseura Inter Turun päävalmentaja Shefki Kuqi aiheutti HIFK-ottelun jälkeisillä syytöksillään kohun, joka menee Palloliiton kurinpitovaliokunnan käsiteltäväksi.

Valioerotuomarikerhon puheenjohtajan Mattias Gestraniuksen mukaan Kuqin toiminnasta on tehty valitus.

”Olemme jo reagoineet. Olemme tehneet selvityspyynnön kurinpitovaliokunnalle ja kilpailutoiminnan päällikölle. Asia on nyt heidän pöydällään”, Gestranius kertoi.

Gestraniuksen mukaanselvityspyyntö perustuu Inter Turun lehdistötilaisuuteen. Otteludelegaatti ei nähnyt lehdistötilaisuutta. Gestraniuksen mukaan ottelun erotuomari Dennis Antamo ei ollut iloinen kuultuaan Kuqin kommenteista.

”Kuqi ei syyttänyt vain maanantaina ottelun erotuomaria, vaan koko suomalaista erotuomarikuntaa. Hänen mukaansa me olemme jossain salaliitossa mukana”, Gestranius sanoi.

Interin kotiottelu HIFK:ta vastaan päättyi maalittomaan tasapeliin, mutta lehdistötilaisuudessa Kuqi esitti syytöksiä, jotka ylittivät sallitut rajat. Kuqin mukaan tuomareita myöten kaikki yrittävät pudottaa Interin ja pitää HIFK:n Veikkausliigassa.

”Olen pitkään epäillyt, ja tämä on selkeätä, kaikki haluavat, että HIFK pysyy sarjassa. Tuomareita myöten. Tämä oli niin selkeätä”, Kuqi sanoi.

Kuqi oli pettynyt siihen, että hänen pelaajansa Bajram Nebihi tuli ulosajetuksi suoralla punaisella kortilla hänen huitaistuaan HIFK-pelaaja Jani Bäckmania. Interin pelaajat eivät pitäneet tuomiota vääränä.

Interin maalivahdilta Jukka Lehtovaaralta kysyttiin lehdistötilaisuudessa, joutuuko ulosajettu Nebihi esimerkiksi pesemään joukkueen pyykkiä rangaistuksena ulosajosta.

”Eiköhän siitä puhuta. Hölmö temppu, joka teki homman vaikeaksi. Hän on hajalla kopissa ja tietää, että ei ollut tarkoitus. Tällä tasolla pitää pystyä hillitsemään tunteet. Välillä noita sattuu”, Lehtovaara sanoi.

”Ehkä pitää pyytää Dennis [erotuomari Antamo] pesemään pyyhkeet viikoksi, että oppisi”, Kuqi kuittasi sivusta.

Interin kapteenin Henri Lehtosen mukaan kortissa ei ollut selittelemistä.

”Olen videolta nähnyt tilanteen, ja se oli ruma temppu. Hidastuskuvassa näkyi selvä huitominen. Juttelin itse päätuomarin kanssa, ja tilanne oli kait aika selvä punainen. Eipä siinä ole selittelemistä”, Lehtonen kertoi tiistaina Helsingin Sanomille.

Gestranius ihmettelee Kuqin kommentteja ja kunnioituksen puutetta erotuomareita kohtaan.

”Onhan se surullista, jos kunnioitus on tätä luokkaa. Ymmärrän, että joskus läikkyy yli. Se särähti korvaan, kun hän sanoi miettineensä pitkään ja tulleensa siihen lopputulokseen, että tuomarit yrittävät pudottaa Interiä ja säilyttää HIFK:n liigassa”, Gestranius kertoi.

Kurinpitovaliokunnan puheenjohtaja Jukka Virtanen sanoi ennen selvityspyynnön saamista, että valiokunta voi painavista syistä käsitellä lehdistötilaisuuden tapahtumat.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?