Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olympiakävijä Benedek Oláh uskoo nostaneensa pöytätenniksen arvostusta Suomessa: ”Arvokisoissa tulee hiki jo pelkistä valoista”

Edessä on todennäköisesti jalkaleikkaus, muttei ennen EM-kilpailuja

Urheilu
 
Rio Gandara / HS
Benedek Oláh pelasi kaksi ottelua Rion olympialaisissa elokuussa.
Benedek Oláh pelasi kaksi ottelua Rion olympialaisissa elokuussa. Kuva: Rio Gandara / HS

Benedek ”Pentti” Oláh oli yksi pirteimmistä suomalaisista urheilijoista Rion olympialaisissa. Sama tahti jatkuu kisojen jälkeen, vaikka viime keväänä iskenyt jalkavamma on yhä vaivana.

Oláh keskittyy silti jo täysillä pöytätenniksen EM-kilpailuihin, jotka pidetään 23.–28. lokakuuta hänen kotikaupungissaan Budapestissä.

Oláh ei olisi Oláh, ellei hän sanoisi tavoittelevansa EM-mitalia. ”Mitali on pakko saada”, hän sanoi HS:lle tiistaina itsevarmaan tyyliinsä.

Oláh on käymässä Suomessa tutkituttamassa jalkaansa. Jalkaa ei leikata ennen EM-kisoja, mutta hoitava lääkäri pisti siihen kortisonia.

Kisojen alla jalka puudutetaan, kuten tehtiin myös Riossa. ”Vaivat tulevat takaisin ennemmin tai myöhemmin, jos niitä ei jossain vaiheessa hoideta”, sanoo Oláh, jonka päkiässä on hermopinne.

Leikkauksessa hermo vapautetaan. ”Jos hermo on pahasti rikki, se poistetaan. Joko tai”, Oláh sanoi.

Oláh on intohimoinen harjoittelija. Kipeän jalan takia hän ei voi tehdä kaikkia lajiharjoituksia, joita haluaisi. ”Ei pysty treenaamaan kuutta tuntia päivässä.”

Rion olympiapaikan hän saavutti tiukkojen omien tavoitteiden kautta. Siksi hän on vähän ihmeissään, ettei Suomen olympiakomitealla ollut Riossa virallista tavoitetta.

”Se ei kuulu ammattiurheiluun. Aina pitää olla tavoitteita. Muuten ei saavuta mitään. Voi vain pelkästään iloita hyvästä suorituksesta.”

Seuraavaksi isoksi tavoitteekseen hän on asettanut Tokion olympialaiset vuonna 2020. ”Siellä otan mitalin.”

EM-kilpailuissa henkilökohtainen mitali on kiven alla, mutta tavoite voi täyttyä sekanelinpelissä. Oláhin parina on Unkarin paras naispelaaja Pota Georgina, Euroopan kolmonen.

EM-kisoissa sekanelinpelin parit voivat edustaa eri maita.

”Tuleeko EM-mitalista liitolta bonus?” Oláh kysyi Suomen Pöytätennisliiton puheenjohtajalta Esko Heikkiseltä.

”Jotain saat”, Heikkinen vastasi.

”Jees!”

Olympiavuoteen Oláh valmistautui pitkälti Seinäjoella asuvien vanhempiensa rahoilla. Suomen olympiakomitea maksoi pientä tukea, ja oma liitto kustansi kisakuluja.

”Se oli liiton kaikkien aikojen parhaita investointeja”, Heikkinen sanoi.

Oláhin olympiaedustus saavutti Suomessa paljon huomiota. Sosiaalisessa mediassa hänestä tuli ”twiitti-ilmiö”.

Oláh kertoi saaneensa paljon myönteistä palautetta. ”Veikkaan, että toin paljon lajille arvostusta Suomelle. Autotallissa pelatessa ei tule hiki, mutta arvoturnauksissa tulee hiki pelkistä valoista”, Oláh nauroi.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?