Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäläiset hakkerit murtautuivat antidopingtoimisto Wadan tietojärjestelmään - urheilijoiden tietoja julki

Venäläisryhmä julkaisi tiistaina yksityiskohtaisia tietoja muiden muassa voimistelija Simone Bilesin sekä Serena ja Venus Williamsin terveydestä.

Urheilu
 
Rio Gandara / HS
Venäläishakkerit ovat julkaisseet muun muassa voimistelija Simone Bilesin terveystietoja.
Venäläishakkerit ovat julkaisseet muun muassa voimistelija Simone Bilesin terveystietoja. Kuva: Rio Gandara / HS

Maailman antidopingtoimisto Wada vahvisti tiistaina, että venäläiset hakkerit ovat murtautuneet sen tietojärjestelmään ja julkaisseet urheilijoiden luottamuksellisia tietoja. Tämä on järjestyksessään jo toinen tietomurto järjestön tietokantaan elokuun jälkeen.

Wada kertoo tiedotteessaan, että venäläinen hakkeriryhmä Tsar Team (APT28) eli Fancy Bears oli tietomurron tekijä.

Wada ei paljastanut paljastusten kohteeksi joutuneiden urheilijoiden nimiä, mutta Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan tietomurrossa on julkaistu muun muassa tennispelaaja Venus ja Serena Williamsin sekä voimistelija Simone Bilesin terveystietoja.

”Wada pahoittelee tilannetta. Olemme tietoisia, millaisia uhkia tämä tietomurto aiheuttaa urheilijoille, joiden luottamukselliset tiedot ovat joutuneet rikollisten käsiin”, Wadan toimitusjohtaja Olivier Niggli sanoo tiedotteessa uutistoimisto AFP:n mukaan.

Fancy Bears julkaisi useita tiedostoja, joissa on listattu urheilijoiden doping-näytteistä saatuja ”poikkeuksellisia analyysituloksia” tai urheilijoiden lääketieteellisistä syistä saamia erivapauksia lääkeaineiden käytössä.

Kansainvälisen olympiakomitean mukaan yksikään venäläisten hakkereiden listaamista urheilijoista ei ole syyllistynyt dopingiin.

Yhdysvaltain voimisteluliitto, USA Gymnastics kommentoi, että Simone Biles oli hakenut ja saanut Wadalta poikkeusluvan ottaa kiellettyjen aineiden listalla olevaa reseptilääkettä.

Wadaan kohdistunut uusin tietomurto paljastui vain kuukausi sen jälkeen, kun venäläisen urheilun doping-rikoksista paljastaneen Julia Stepanovan tiedot päätyivät hakkereiden käsiin.

Stepanova elää nykyään salaisessa paikassa Yhdysvalloissa. Kun tietomurto paljastui, hän sanoi pelkäävänsä henkensä puolesta.

TOBY MELVILLE
Serena Williams
Serena Williams
KEVIN LAMARQUE
Venus Williams
Venus Williams
ISAIAH DOWNING
Venäläisurheilija Julia Stepanova joutuu perheineen piilottelemaan Yhdysvalloissa paljastettuaan venäläisen urheilun dopingrikkomukset.
Venäläisurheilija Julia Stepanova joutuu perheineen piilottelemaan Yhdysvalloissa paljastettuaan venäläisen urheilun dopingrikkomukset.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?