Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen maalipalloilijoiden pelit päättyivät Riossa: ”Valtava pettymys”

Paralympiakultaa puolustanut joukkue tarvitsi jatkopaikkaan voiton kahdeksan maalin erolla. Mahdoton tehtävä oli lähellä onnistua.

Urheilu
 
Riku Valleala
Erkki Miinala sai lohtua siitä, että Suomen joukkue löysi taistelutahtonsa.
Erkki Miinala sai lohtua siitä, että Suomen joukkue löysi taistelutahtonsa. Kuva: Riku Valleala

Suomen maalipallojoukkue oli viimeisessä alkulohkon ottelussaan Rion paralympialaisissa vaikean tehtävän edessä. Kiinan kohdannut Suomi tarvitsi voiton kahdeksan maalin erolla.

Muuten paralympiakultaa puolustavan Suomen tie tyssäisi alkulohkoihin.

Mahdoton tehtävä oli lähellä onnistua. Ottelu päättyi lopulta Suomen 7–11-voittoon.

Kiina teki pelin ensimmäisen maalin, sen jälkeen tahtipuikkoa heilutti Suomi. Turnauksessa tehottomuudesta kärsinyt Erkki Miinala sai pelinsä kulkemaan ja takoi ensimmäisellä puoliajalla neljä maalia.

Jarno Mattila teki puolestaan kuusi maalia. Kiinan pelin sekosi, ja Suomi onnistui rangaistusheitoista.

Puoliajalle mentiin lukemissa 2–10. Ottelu oli puoliajan lopussa maalista kiinni, sillä sääntöjen mukaan ottelu loppuu, jos maaliero on kymmenen.

Kiina sai tauon jälkeen uuden vaihteen päälle ja teki kaksi maalia heti alkuun. Suomi onnistui toisella puoliajalla ainoastaan rangaistusheitosta, ja joukkueen tie tyssäsi näin ollen alkulohkoon.

Ottelun laidassa pelannut Erkki Miinala oli pettynyt lopputulokseen, mutta iloitsi siitä, että Suomi löysi taisteluvireen.

”Onhan tämä valtava pettymys joukkueelle. Olen kuitenkin todella ylpeä, että joukkue näytti pystyvänsä taistelemaan”, Miinala totesi Suomen paralympiakomitean tiedotteessa.

Miinala näki Suomen tehottomuudelle Riossa kaksi syytä. Joukkueella on alla rikkonainen harjoittelukausi, ja avainpelaajat ovat kärsineet loukkaantumisista.

”Kyllä tämän tason kisoihin tarvitaan ehjä harjoituskausi. Meillä on yksi paralympiavoitto, nyt on jonkun muun vuoro. Uusia kisoja tulee, ja ensi vuonna pelataan EM-mitaleista Suomessa”, Miinala sanoi.

Suomen lohkosta puolivälieriin etenee Liettua, Turkki, USA ja Kiina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?