Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uefa valitsi uuden puheenjohtajan, joka on kyllästynyt elämään ”pelon imperiumissa”

Euroopan jalkapalloliitto Uefa valitsi uudeksi puheenjohtajakseen Suomen palloliiton tukeman Aleksander Ceferinin.

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
ALKIS KONSTANTINIDIS
UEFAn tuore puheenjohtaja Aleksander Ceferin otti keskiviikkona onnitteluja vastaan.
UEFAn tuore puheenjohtaja Aleksander Ceferin otti keskiviikkona onnitteluja vastaan. Kuva: ALKIS KONSTANTINIDIS

HS-AFP

Euroopan jalkapalloliitto Uefa valitsi keskiviikkona uudeksi puheenjohtajakseen slovenialaisen lakimiehen Aleksander Ceferinin.

Euroopan maiden jalkapalloliittojen edustajat äänestivät uudesta puheenjohtajasta Euroopan jalkapalloliitto Uefan ylimääräisessä kokouksessa Ateenassa.

Ceferin nappasi äänivyöryn: hän sai 42 ääntä, kun hänen vastaehdokkaansa hollantilainen Michael van Praag sai 13 ääntä.

Slovenian jalkapalloliiton puheenjohtaja ponnisti puheenjohtajaksi puskista, sillä hän ei ole esimerkiksi kuulunut Uefan johtokuntaan ennen valintaansa. Ceferin on saanut kotimaassaan paljon julkisuutta lakimiehenä.

Ceferin lähti mukaan puheenjohtajavaaliin, kun Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan palloliitot pyysivät häntä asettumaan ehdokkaaksi. Slovenialainen jakaa pohjoismaiden kanssa näkemyksensä siitä, kuinka eurooppalaista jalkapalloa tulisi uudistaa.

”Kun (Michel) Platinin skandaali tuli ilmi, pohjoismaiden palloliitot soittivat minulle ja sanoivat uskovansa, että olisin täydellinen ehdokas puheenjohtajaksi”, Ceferin kertoi ljubljanalaislehti Delolle.

Uefan entinen puheenjohtaja Michel Platini on neljän vuoden toimintakiellossa lahjonnan takia. Hän jätti tehtävänsä toukokuussa. Platini piti keskiviikkona oman jäähyväispuheensa ennen Ceferinin puhetta.

48-vuotias Ceferin lupasi keskiviikon kokouksessa ennen äänestystä rohkeita tekoja ja loppua vehkeilylle.

”Eurooppalaisessa jalkapallossa puhaltavat muutoksen tuulet. Nyt päättyy yksi aikakausi ja alkaa uusi”, Ceferin sanoi puheessaan.

”En halua elää pelon imperiumissa, jossa heräämme joka päivä uuteen ongelmaan. Haluan tuoda esille kaikki ne hyvät asiat, jotka Uefa tekee.”

Ceferin painotti, että ei halua halua kuitenkaan korostaa negatiivisia asioita, koska kaikki ovat väsyneitä nykyiseen tilanteeseen. Uefan täytyy hänen mukaansa ottaa johtajan rooli hyvässä hallintotavassa ja avoimuudessa.

”Meidän on pistettävä piste politikoinnille, salaliitoille, juonittelulle, avoimuuden puutteelle ja oman edun tavoittelulle. Jalkapallon on tultava ensimmäisenä”, Ceferin julisti puheessaan.

Platinin lahjussyytösten lisäksi Uefan lippulaiva Mestarien Liiga on epävarmuuden tilassa. Espanjan, Italian ja Saksan suurimpien seurojen tiedetään olevan hyvin kiinnostuneita nykyistä suuremmista markkinoista.

Mestarien Liiga on muuttanut sääntöjään tyynnytelläkseen suurseuroja. Uudet säännöt tulevat voimaan kolmeksi vuodeksi syksyllä 2018. Englanti, Italia, Saksa ja Espanja saavat suoraan lohkovaiheeseen neljä joukkuetta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!