Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Wada: Venäläishakkerit julkaisseet kymmenien luottamuksellisia terveystietoja – uusimman vuodon uhrina muun muassa tanskalainen urheilija

Urheilu
 
Christinne Muschi / Reuters
Wadan päämaja on Montrealissa, Kanadassa.
Wadan päämaja on Montrealissa, Kanadassa. Kuva: Christinne Muschi / Reuters

Maailman antidopingtoimisto Wada kertoi keskiviikkona, että venäläinen hakkeriryhmä on saanut haltuunsa ja julkaissut lisää huippu-urheilijoiden yksityiskohtaisia ja luottamuksellisia terveystietoja.

Nimillä APT28 ja Fancy Bear tunnettu ryhmä julkaisi alkuviikosta luottamuksellisia tietoja yhdysvaltalaisurheilijoiden käyttämistä lääkkeistä, joihin he ovat saaneet Wadalta erivapauden.

Hakkerit pääsivät käsiksi tietoihin murtautumalla Wadan tietojärjestelmiin. Julkisuuteen vuodettiin muun muassa tenniksen maailmantähtien Serena ja Venus Williamsin sekä Rion olympialaisissa voimistelua hallinneen Simone Bilesin tietoja.

Biles kertoi pian tämän jälkeen adhd:staan, johon hän saa lääkitystä Wadan erityisluvalla.

Uusin vuoto koskee Wadan mukaan 25 urheilijaa. Tällä kertaa mukana on muitakin kuin yhdysvaltalaisia. Hakkeriryhmän kerrotaan julkaissen tietoja urheilijoista, jotka ovat kotoisin Saksasta, Britanniasta, Tšekistä, Tanskasta, Puolasta, Romaniasta ja Venäjältä.

”Urheilijoille, joita tämä koskee haluamme pahoitella sitä, että rikolliset yrittävät tällä tavoin tahrata maineenne. Vakuutamme, että saamme tutkimustietoja ja neuvoja viranomaisilta ja tietoturva-alan ammattilaisilta, ja laitamme niitä toimeen”, Wadan johtajiin kuuluva Olivier Niggli sanoi AFP:n mukaan.

Wada tarjoaa apuaan kansallisille antidopingjärjestöille ja lajiliitoille tietovuodosta kärsivien urheilijoiden asioiden käsittelyssä.

Antidopingjärjestön mukaan hakkerit pääsivät käsiksi järjestelmään luultavasti käyttämällä hyväkseen Kansainväliselle olympiakomitealle Rion kisoja varten tehtyä käyttäjätiliä.

Wada toisti myös aiemman lausuntonsa siitä, että uskoo tietomurtojen ja tietojen julkaisun olevan kosto. Antidopingjärjestö raportoi viime vuonna Venäjän järjestelmällisestä dopingohjelmasta, mikä johti maan osittaiseen poissulkemiseen Rion olympialaisista.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?