Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuusi poimintaa alkavasta Salibandyliigasta

Urheilu
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Tampereen Classic on Salibandyliigan ennakkosuosikki. Valmentaja Petteri Nykky (vas.) ja maalitykki Eemeli Salin (oik.) saavat joukkuekaverikseen entisen tennisammattilaisen Jarkko Niemisen, jonka kauden alku viivästyy viikoilla kantapäävamman vuoksi.
Tampereen Classic on Salibandyliigan ennakkosuosikki. Valmentaja Petteri Nykky (vas.) ja maalitykki Eemeli Salin (oik.) saavat joukkuekaverikseen entisen tennisammattilaisen Jarkko Niemisen, jonka kauden alku viivästyy viikoilla kantapäävamman vuoksi. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

1 Suurin suosikki tälläkin kaudella on hallitseva mestari Classic. Joukkue Tampereella on pysynyt siinä määrin hyvin kasassa, että mestaruuspystin vieminen Tampereelta vaatii nappionnistumista.

2 EräViikingit rakensi uuden joukkueen sijoille neljä ja viisi viime kaudella päätyneistä joukkueista. Mukaan on saatu maajoukkuehyökkääjät Mika Moilanen ja Jani Kukkola, mutta puolustus on kysymysmerkki. Jos puolustus toimii, potentiaalinen toinen finalisti.

3 Myös kahta muuta viime kauden välieräjoukkuetta Happeeta ja Oilersia on vaikea suistaa neljän joukosta tälläkään kaudella. Joukkueet saivat paikattua lähtijänsä varsin hyvin.

Lähimmistä kärkkyjistä TPS vahvistui tulevan kauden alla esimerkiksi maajoukkuepuolustaja Lauri Stenforsilla. Sen sijaan SPV:llä on kova työ löytää paikkaajia lähtijöilleen, joihin kuuluvat esimerkiksi maalivahti Jarno Ihme, puolustaja Petri Hakonen ja hyökkääjä Mika Kohonen.

4 EräViikinkien ja Oilersin ohella liigassa pelaavat pääkaupunkiseudulta helsinkiläinen M-Team ja espoolainen Westend Indians. Nappionnistumisella seurat voivat yltää puolivälieriin asti.

Suoraksi karsijaksi kumpikaan tuskin joutuu, sillä Erän ja Viikinkien yhdistymisen ansiosta avautuneen sarjapaikan saanut Steelers ei ole juuri vahvistanut joukkuetta.

5 Alkavan kauden kenties mielenkiintoisin siirto on SSV-legendan Mikael Järven lähtö LASB:n riveihin. Kaksi MM-kultaa ja kymmenen SM-kultaa voittanut pelaaja on tehnyt liigassa pelaamissaan 498 ottelussa 721 tehopistettä.

6 Kohutuin siirto lienee silti tenniksessä uransa tehneen Jarkko Niemisen lähtö Tampereen Classicin riveihin. Niemisen debyytti liigassa venyy muutamalla kuukaudella, koska hän kärsii kantapäävammasta.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!