Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Arvokisojen mitalirohmu Leo-Pekka Tähti pitää itseään vahvana haastajana

”Koskaan uralla ei ole ollut näin rikkonaista kautta.”

Urheilu
 
Harri Kapustamäki / Lehtikuva
Leo-Pekka Tähti on voittanut T54-luokan sata metriä kolmissa paralympialaisissa peräkkäin.
Leo-Pekka Tähti on voittanut T54-luokan sata metriä kolmissa paralympialaisissa peräkkäin. Kuva: Harri Kapustamäki / Lehtikuva

Ratakelaaja Leo-Pekka Tähden viimeistely kohti T54-luokan 100 metrin kilpailua on sujunut hyvin. Tähti arvioi olevansa selvästi paremmassa kunnossa kuin Lappeenrannan Eliittikisoissa, jossa hän kelasi 1,3 metrin vastatuuleen ajan 14,30.

Tähti kilpailee perjantaina alkuerissä. Finaali kelataan lauantaina ja sunnuntain välisenä yönä.

”Alkuerän perusteella näkee suuntaa. Näyttää siltä, että oma erä ei ole kovin kova. Olisin toivonut kovempaa”, Tähti sanoo.

Alkueriä luokassa on kolme. Jatkoon pääsee jokaisesta erästä kaksi parasta sekä kaksi parasta aikaa.

Tähden valmistautuminen Rioon on ollut haastava. Kyynärpäävaivojen takia hän joutui käymään leikkauksessa kesäkuun EM-kisojen jälkeen.

”Kyllähän käsi oireilee harjoitusten jälkeen, mutta olen tyytyväinen, että treenatessa ei tunnu enää missään. Ei rajoita suoritusta. Treenin jälkeen jääpussin kanssa tilanne paranee”, Tähti sanoo.

Tämän kauden paras noteeraus Tähdellä on 13,85. Hän uskoo, että sen parantamiseen on hyvät mahdollisuudet, jos Riossa ei ole vastatuulta.

Arvoituksena Tähti pitää lähinnä lopun sujumista.

”Ensimmäiset 30 metriä on tuntunut hyvältä enkä usko, että lähdön kanssa ei ole ongelmia”, Tähti tiivistää.

Tähti on vienyt sadalla metrillä kolme edellistä paralympiakultaa. Kokonaissaldo kultamitaleissa on neljä, sillä Ateenassa hän voitti myös 200 metriä.

Hän myöntää, että neljäs peräkkäinen mestaruus olisi iso asia, mutta ei suostu ottamaan ennakkosuosikin viittaa harteilleen. Voittoon vaaditaan Tähden arvion mukaan alle 14 sekunnin aika.

”Pitää malttaa mieli. Koskaan uralla ei ole ollut näin rikkonaista kautta. Tämä on uusi tilanne. Koen olevani vahva haastaja”, Tähti linjaa.

Leo-Pekka Tähti ja Esa-Pekka Mattila kilpailevat T54-luokan 100 metrin alkuerissä lauantaina kello 1.27. Finaali sunnuntaina kello 1.36.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?