Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Messi ja Ronaldo jäänevät historian ainoiksi Fifan Kultaisen pallon voittajiksi

Urheilu
 
Albert Gea / Reuters
Lionel Messi jää historiaan Fifan Kultaisen pallon nelinkertaisena voittajana.
Lionel Messi jää historiaan Fifan Kultaisen pallon nelinkertaisena voittajana. Kuva: Albert Gea / Reuters

Vuoden parhaille jalkapalloilijoille maailmassa jaetaan jatkossa taas kaksi eri palkintoa.

Tämä on seurausta siitä, että jalkapalloliitto Fifan ja ranskalaisen France Football -lehden sopimus niiden omien palkintojen yhdistämisestä yhteiseksi ”Fifan Kultaiseksi palloksi” on päättynyt, eikä sitä enää uusita. Palkitsijatahot tiedottivat asiasta perjantaina.

France Footballin vuodesta 1956 jakama Ballon d’Or (Kultainen pallo) myönnettiin aluksi vuoden parhaalle eurooppalaiselle pelaajalle.

Vuodesta 1995–2007 palkinnon saattoivat saada myös muualla syntyneet jalkapalloilijat, kunhan he edustivat eurooppalaista seuraa palkitsemisvuonna. Tuon jälkeen palkinnonsaajaksi ovat olleet kelpoisia kaikki jalkapalloilijat.

Kultaisen pallon saajan valitsevat France Footballin kutsumat jalkapalloa seuraavat toimittajat.

Fifa on puolestaan palkinnut omalla palkinnollaan vuoden parhaan pelaajan vuodesta 1991 alkaen nimellä ”Fifan vuoden pelaaja”. Tämän palkinnon voittajan valitsevat maajoukkuevalmentajat, pelaajat (maajoukkueiden kapteenit) ja median edustajat.

Vuonna 2010 nämä palkinnot yhdistettiin Fifan Kultaiseksi palloksi. Kyseisen palkinnon ehti saada vain kaksi pelaajaa, Lionel Messi (neljä kertaa, 2010–2012, 2015) ja Cristiano Ronaldo (kaksi kertaa 2013–2014).

France Football aikoo jatkaa Kultaisen pallon jakamista ja myös Fifa aikoo palkita jatkossakin vuosittain maailman parhaan mies- ja naispelaajan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!