Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maalivahti Rinne pettyi omaan ja koko joukkueen peliin Leijonien mustassa illassa: ”Se oli välillä aika hullunmyllyä”

Urheilu
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Johnny Gaudreau teki Pohjois-Amerikan nuorien toisen maalin World Cup -ottelussa Suomea vastaan. Suomen puolustaja Ville Pokka ja maalivahti Pekka Rinne olivat voimattomia.
Johnny Gaudreau teki Pohjois-Amerikan nuorien toisen maalin World Cup -ottelussa Suomea vastaan. Suomen puolustaja Ville Pokka ja maalivahti Pekka Rinne olivat voimattomia. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Toronto

Maalivahti Pekka Rinne oli tappioon päättyneen World Cup -ottelun jälkeen niin pettynyt kuin vain voi olla.

Pohjois-Amerikan nuoret kaatoivat Suomen 4–1 ja numerot ovat paljon siistimmät kuin ottelun koko kuva.

Kokenut Rinne joutui pyöritykseen, josta hän ei tahtonut saada otetta koko kamppailun aikana.

Ensimmäisestä erästä Rinne ja joukkue selviytyivät tuurilla, toisessa taivas romahti. Pohjois-Amerikan nuoret iskivät kahteen erään luvut 4–0 ja se alkoi olla summeria vaille valmista.

”Vastustaja oli tänään paljon parempi. Saatiin hyvä startti mutta aika nopeasti se kääntyi. Täytyy antaa jonkun verran kunniaa myös vastustajalle. He pelasivat hyvin emmekä auttaneet itse itseämme”, Rinne sanoi.

Amerikkalainen Jack Eichel aloitti maalinteon ensimmäisessä erässä. Johnny Gaudreau, Jonathan Drouin ja Nathan MacKinnon hoitivat työn loppuun toisessa erässä, joka oli yhtä kaaosta ja sekoilua.

”Vaikea peli ja kaikki kiekot pomppivat itselläkin”, Rinne sanoi, mutta ei harkinnut hyppäämistä sivuun kahden erän jälkeen. ”En koskaan pyydä itse päästä pois.”

Suomi hyökkäsi tuskin kertaakaan toisessa erässä hallitusti ja kiekot pomppivat kuin heikoilla ulkojäillä. Ja kaiken lisäksi vastustaja oli niin paljon nopeampi, ettei peli näyttänyt enää reilulta.

”Minäkään en voi olla tyytyväinen omaan peliin, mutta ei kovin moni muukaan. Se oli välillä aika hullunmyllyä, varsinkin toinen erä, eikä saatu mitään otetta peliin”, Rinne sanoi. ”Jouduin heilumaan siellä enemmän kuin olisin halunnut.”

Leijonat kohtaa tiistaina Ruotsin. Rinne tietää, mitä siitä ottelusta vaaditaan.

”Me olemme pakkovoiton edessä. Meidän pitää voittaa se peli”, Rinne sanoi.

Jos Suomi ei voita tiistaina Ruotsia, menettää viimeinen ottelu Venäjää vastaan merkityksensä, kun jaetaan jatkopaikkoja.

Neljän joukkueen lohkosta kaksi jatkaa välieriin ja kaksi lähtee kotiin. Sama koskee tietenkin A-lohkoa.

”Ei ole mitään muuta vaihtoehtoa”, Rinne sanoi pakkovoitosta.

Lauri Marjamäeltä suoraa puhetta Leijonien kärsimästä nöyryytyksestä
Lauri Marjamäeltä suoraa puhetta Leijonien kärsimästä nöyryytyksestä
Suomi hävisi World Cupin avausottelunsa Pohjois-Amerikan alle 23-vuotiaista kootulle tähdistöjoukkueelle maalein 1-4. Arvokisoissa Leijonien päävalmentajana debytoinut Lauri Marjamäki myönsi, että vastustaja oli tänään hänen joukkuettaan selvästi parempi.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?