Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Intia kyllästyi laihaan olympiamenestykseen – hallitus linjasi strategian, jolla tulisi kahden mitalin sijaan 50 mitalia

Intia priorisoi jatkossa satsauksia kymmeneen urheilulajiin, joissa se näkee suurta menestyspotentiaalia. Tarkoituksena on myös alkaa tunnistaa lahjakkuutta heimo- ja maaseutualueilla, joissa urheilun olosuhteet ovat vaatimattomat.

Urheilu
 
MARCELO DEL POZO / Reuters
Pusarla Venkata Sindhu oli toinen Intian mitalisteista Rion olympialaisissa 2016. Sindhu otteli naisten sulkapallossa hopeaa. Sakshi Malik paini lisäksi naisten 58 kilon sarjassa pronssia.
Pusarla Venkata Sindhu oli toinen Intian mitalisteista Rion olympialaisissa 2016. Sindhu otteli naisten sulkapallossa hopeaa. Sakshi Malik paini lisäksi naisten 58 kilon sarjassa pronssia. Kuva: MARCELO DEL POZO / Reuters

Jos Suomessa tuskailtiin heikkoa menestystä ja yhden mitalin saalista Rio de Janeiron olympialaisissa, ei vahvasti mennyt 1,3 miljardin asukkaan Intiallakaan.

Intia lähti Rioon täynnä toiveita, että kotiin on tuomisina enemmän mitaleja kuin edelliskerralla Lontoon olympialaisista, jolloin saaliina oli kuusi jalometallilaattaa. Intialaisurheilijoitakin oli Riossa yli 120.

Intia jäi kuitenkin pettymyksekseen vain yhteen sulkapallohopeaan ja painipronssiin.

Olympiamenestyksen ja asukasluvun suhteella mitattuna Intiaa voi pitää jopa maailman huonoimpana urheilumaana, ja maassa on alettu Suomen tavoin kuumeisesti miettiä, mikä mättää.

Intiassa on jo päästy jo johtopäätöksiin, sillä hallituksen ajatushautomo on linjannut strategian, jonka toivotaan auttavan maata saavuttamaan 50 mitalia vuoden 2024 kesäolympialaisissa. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Intia priorisoi jatkossa satsauksia kymmeneen urheilulajiin, joissa se näkee suurta menestyspotentiaalia. Tarkoituksena on myös alkaa tunnistaa lahjakkuutta heimo- ja maaseutualueilla, joissa urheilun olosuhteet ovat vaatimattomat.

”Toimiin on ryhdyttävä jokaisella tasolla perheistä ja yhteisöistä kouluihin, alueellisiin akatemioihin, valtioihin ja kansalliseen tasoon”, raportissa linjattiin.

Intia suosittelee urheiluun myös laaja-alaisia markkinointistrategioita. Suunnitelmassa ehdotettiin kokemuksien keräämistä Intian krikettiliigasta ajatellen sitä, miten lisätään katsojamääriä ja saadaan sijoittajia mukaan.

Keskipitkän ja pitkän aikavälin suosituksena on kehittää koulun opetussuunnitelmaa – urheilu ja teoreettinen opetus mukaan lukien. Tarkoituksena on myös kannustaa lapsia keskittymään tiettyyn urheilulajiin.

Intian suunnitelmassa peräänkuulutetaan myös maailmanluokan valmentajien rekrytoimista sekä urheilun olosuhteiden kehittämistä julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöllä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!