Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Qatar antoi kenkää jalkapallomaajoukkueensa päävalmentajalle – tulokset eivät miellyttäneet

Qatar kärsi MM-karsintojen kolmannen kierroksen ensimmäisissä otteluissaan peräkkäiset tappiot Iranille ja Uzbekistanille.

Urheilu
 
IBRAHEEM AL OMARI / Reuters
Qatarin maajoukkue syyskuussa ennen MM-karsintaottelua Uzbekistania vastaan.
Qatarin maajoukkue syyskuussa ennen MM-karsintaottelua Uzbekistania vastaan. Kuva: IBRAHEEM AL OMARI / Reuters

Qatar on erottanut jalkapallomaajoukkueensa päävalmentajan Jose Daniel Carrenon vain kaksi viikkoa ennen tärkeää MM-karsintapeliä Etelä-Koreassa. Potkujen syynä ovat maan toivottua heikommat esitykset MM-karsinnoissa, kertoo uutistoimisto AFP.

Vuoden 2022 MM-kisoja isännöivä Qatar tavoittelee kuumeisesti paikkaa ensimmäistä kertaa MM-lopputurnaukseen Venäjän kisoihin vuodeksi 2018. Jos tämä ei toteudu, Qatarista tulee Italian ja vuoden 1934 jälkeen ensimmäinen MM-kisat järjestänyt maa, joka ei ole pelannut aiemmin lopputurnauksessa.

Toiveet vuoden 2018 kisoihin pääsemisestä eivät ole korkealla, sillä Qatar on kärsinyt MM-karsintojen kolmannen kierroksen ensimmäisissä otteluissaan peräkkäiset tappiot Iranille ja Uzbekistanille.

Qatar pelaa karsintojen kolmannella kierroksella Aasian A-lohkossa. Sekä A- että B-lohkossa on kuusi joukkuetta, ja kummastakin lohkosta kaksi parasta saavat suoraan paikan vuoden 2018 MM-kisoihin. Lohkojen kolmanneksi sijoittuneet jatkavat karsintoja seuraavalla kierroksella.

Qatar on kahden ottelun jälkeen lohkonsa viimeisenä.

Qatarin päävalmentajan paikalle povataan uruguaylaisen Carrenon jälkeen hänen maanmiestään Jorge Fossatia, joka valmentaa Qatarin jalkapalloliigan mestarijoukkue Al-Rayyania. Fossati on aiemmin valmentanut Qatarin maajoukkueetta vuosina 2007–2008.

Toinen kandidaatti on ranskalaissyntyinen algerialainen Djamel Belmadi. Belmadi on valmentanut Qatarin maajoukkuetta vuosina 2014–2015 ja nykyisin hän on Qatarin liigassa Lekhwiyan puikoissa.

Qatarin jalkapalloliiton tiedottaja kertoi AFP:lle perjantaina, että ilmoitus uudesta valmentajasta tehdään tänään perjantaina tai huomenna lauantaina.

”Uusi valmentaja on joku Dohasta, valmentaja Dohasta”, tiedottaja paljasti.

Qatarin vuoden 2022 MM-kisaisännyys on saanut runsaasti kritiikkiä kisarakentajien orjatyötä muistuttavista työolosuhteista ja yli tuhannen rakentajan kuolemasta. Kisoja on kritisoitu myös lahjontapäilyjen vuoksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!