Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aika Ruotsissa oli pettymys HJK-hyökkääjä Akseli Pelvakselle: ”En nähnyt mitään järkevää syytä jäädä sinne”

”SJK kamppailee tulevaisuudessa vuodesta toiseen mestaruudesta”, arvioi Akseli Pelvas.

Urheilu
 
Jukka Gröndahl / HS
Akseli Pelvas jäi HJK:n joukkueharjoitusten jälkeen hiomaan laukaustaan Sonera-stadionilla.
Akseli Pelvas jäi HJK:n joukkueharjoitusten jälkeen hiomaan laukaustaan Sonera-stadionilla. Kuva: Jukka Gröndahl / HS
Kuka?

Akseli Pelvas

 HJK:n 180-senttinen hyökkääjä, jolla on sopimus seuran kanssa vielä ensi kaudesta.

 Syntynyt Espoossa 8. helmikuuta 1989.

 Pelannut 162 Veikkausliigaottelua, joissa tehnyt 61 maalia.

Paras sisäpiirinäkemys jalkapallon Suomen cupin finaalijoukkueista SJK:sta ja HJK:sta on tällä haavaa HJK:n paluumuuttajalla Akseli Pelvaksella, 27. Viime kauden mestarijoukkueessa SJK:ssa pelanneen Pelvaksen mukaan Seinäjoen Jalkapallokerho ja Helsingin Jalkapalloklubi ovat suomalaiset jalkapallon keihäänkärjet.

”Näkisin, että Suomen cupin finaalissa kohtaa kaksi suomalaisen jalkapalloilun suunnannäyttäjää. Seinäjoella tehtiin tosi hyvää työtä johtoportaasta ruohonjuuritasolle asti. Siinä mielessä finaali on tosi mielenkiintoinen, koska siinä on vastakkain kaksi joukkuetta, jotka ovat pyrkineet koko ajan parantamaan pelitapaansa”, Pelvas kertoi tällä viikolla.

Kummallakin seuralla on mahdollisuus tehdä lauantain finaalissa historiaa. SJK hakee ensimmäistä cupin mestaruuttaan, ja HJK:lle voitto olisi ennätyksellisesti 13:s cupin mestaruus. Nyt HJK jakaa cup-voittojen ennätyksen Hakan kanssa.

SJK:lla on Pelvaksen mukaan hyvät mahdollisuudet kuroa HJK:n etumatkaa seurana ja organisaationa.

”Seura on ottanut aikamoisia harppauksia, ja pitkäjänteinen työ on tuottanut tulosta nopeasti. Tulevaisuudessa SJK on hyvä paikka myös päästä eteenpäin ulkomaille. Näkisin, että SJK kamppailee tulevaisuudessa vuodesta toiseen mestaruudesta ja pelaa eurocup-pelejä. Miksei jopa lohkovaiheessa eurocupeissa”, Pelvas sanoi.

Seurojen yhtäläisyydet näkyvät myös valmentajissa. Pelvaksen mukaan SJK:n päävalmentaja Simo Valakari ja HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo ovat valmentajina hyvinkin samanlaisia.

”Pelillisesti löytyy tiettyjä samankaltaisuuksia. Kummallakin on tarkka pelisysteemi, eikä mitään jätetä sattuman varaan. Ihmisenä Simo on intensiivisempi ja impulsiivisempi persoona. Hän käy kierroksilla ja elää pelissä vahvasti mukana. Molemmat tietävät varmasti, mitä tekevät”, Pelvas sanoi.

Pelvas palasi HJK:hon elokuun lopussa, kun hän sai purettua sopimuksensa Ruotsin Allsvenskanseura Falkenbergs FF:n kanssa. Vuoden alussa Ruotsiin siirtyneen Pelvaksen ajasta Falkenbergsissä tuli pettymys kaikin puolin.

”Siellä oli aika sekava tilanne. En nähnyt mitään järkevää syytä jäädä sinne. Peli oli syöksykierteessä, ja pahasti vaikuttaa, että seura on putoamassa Superettaniin. En saanut siellä roolia ja vastuuta, jota olin kaivannut. Siihen nähden oli hienoa, että pääsin Helsinkiin taistelemaan Suomen cupin voitosta ja Veikkausliigan mestaruudesta”, Pelvas sanoi.

Pelvaksen mukaan Falkenbergs FF:n joukkue oli laadultaan keskitasoa, mutta peli ei ollut sen mukaista. Pelvaksen mukaan joukkueelta puuttui organisoitu pelitapa.

Kauden 2016 Klubi on täysin erilainen kuin seura, josta hän lähti lähti Seinäjoelle kauden 2013 päätteeksi.

”Tämä on minulle sopivampi systeemi harjoittelun ja pelaamisen suhteen. Täällä pyritään harjoittelemaan systemaattisesti, ja peliä pyritään parantamaan organisoitujen hyökkäys- ja puolustusmallien avulla. Tietyllä tavalla tässä on yhtäläisyyksiä SJK:hon, jossa toiminta oli myös hyvin ammattimaista ja harjoittelu systemaattista”, Pelvas kertoi.

Kummassa seurassa oli enemmän taktiikkapalavereja ja videosulkeisia, SJK:ssa vai HJK:ssa?

”Sitä on vaikea vielä tämän parin viikon perusteella sanoa. Määrissä en näe suurta eroa. HJK:ssa on vähän useammin lyhyempiä videopalavereja, ja Seinäjoella taas oli vähän harvemmin, mutta pidempiä. Joka tapauksessa SJK:ssa ja HJK:ssa on enemmän videopalavereja kuin Falkenbergsissa”, Pelvas sanoi.

Pelvas on pelannut HJK:ssa paluunsa jälkeen neljä liigaottelua, joissa hän on tehnyt kolme maalia. Kaksi niistä syntyi rangaistuspotkuista.

”Kun pääsen koko ajan paremmin pelisysteemiin sisään, pääsen tekemään paremmin asioita, joissa olen parhaimmillani.”

Suomen cupin finaali SJK-HJK Ratinan stadionilla Tampereella lauantaina kello 15.30.

Jukka Gröndahl / HS
Akseli Pelvas
Akseli Pelvas
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?