Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ojansivu höykytti Ruotsia jalka teipattuna – ”En ole enää nuori”

Lentopallomaajoukkueen toiveet suorasta EM-paikasta pysyvät elossa.

Urheilu
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Suomen Olli-Pekka Ojansivu (vas.) ja Tommi Siirilä torjuivat Ruotsin Erik Sundbergin hyökkäyksen.
Suomen Olli-Pekka Ojansivu (vas.) ja Tommi Siirilä torjuivat Ruotsin Erik Sundbergin hyökkäyksen. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Suomi–Ruotsi 3–0

Vahva vastaanotto oli valttia, kun Suomi aloitti voitokkaasti lentopallon miesten EM-karsintojen toisessa osaturnauksessa.

Väki Helsingin jäähallin lehtereillä nautti perjantai-iltana näkemästään, kun Ruotsi meni suoraan 3–0. Erät päättyivät 25–22, 25–15 ja 25–22.

”Pystyimme tasaiseen ja rauhalliseen esitykseen. Syöttöpeli oli hyvää, ja sillä saatiin painetta vastustajalle”, totesi Suomen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo.

Suomelle tuore ja puhdas täysosuma oli elintärkeä. Toiveet suorasta EM-lopputurnauspaikasta pysyivät elossa. Suomi on vielä Portugalin takana, mutta lauantaina on mahdollista kuitata potut pottuina ja saada hyvitys viikko sitten Tanskassa kärsitylle tappiolle.

Suomi teki tulosta laajalla rintamalla. Vahva hakkuri Olli-Pekka Ojansivu oli taas paras pistemies (18/+14), mutta erinomaisesti pelasivat myös keskitorjuja Tommi Siirilä ja yleispelaaja Elviss Krastins.

”Olimme nyt vastaanotossa paljon parempia kuin Tanskassa. Ei panikoitu missään vaiheessa. Kun oma pelimme löytyi, Ruotsilla ei ollut kahta sanaa tässä ottelussa”, sanoi Ojansivu.

Suomi kukisti naapurimaansa tunnissa ja kahdessakymmenessä minuutissa. Heti kamppailun jälkeen Ojansivu paineli nopeasti pukuhuoneeseen ja sai jäätä reiteensä, joka oli teipattu vahvasti.

”Ei ole mitään vakavaa. Takareisi on vain krampannut matkustamisen ja kovan harjoittelu- ja pelitahdin takia. En minäkään ole enää nuori”, lohkaisi Ojansivu muhkean partansa takaa.

Yleispelaaja Krastins sai Tanskassa rajallisesti peliaikaa, mutta nyt Sammelvuo peluutti häntä koko ottelun ajan. Krastinsin iltaan sopi 10 (+8) pistettä. Kymmenen pisteen mies oli myös Siirilä.

”Ruotsin riskipeli ei enää onnistunut, kun saimme vastaanottomme sujumaan”, sanoi Krastins.

Tärkeimmän ottelunsa Suomi pelaa lauantaina. Vastassa on Portugali, joka otti perjantaina neljännen peräkkäisen voittonsa karsinnoissa kukistettuaan Tanskan 3–1.

”Kaikki tietävät panoksen. Meidän taitomme riittävät – on vain annettava mennä rennosti”, mietti Krastins.

Suomen kippari Eemi Tervaportti syötti tuloksekkaasti ja jakoi mainioita passeja joukkuetovereilleen.

”Saimme sellaisen alun, jonka halusimme. Ruotsi antoi viimeisessä erässä hyvän vastuksen. Ei tullut voitto ihan kävelemällä”, sanoi Tervaportti.

Ruotsi on tulossa takaisin kohti parrasvaloja. Sillä komea menneisyys: EM-kotiturnaus 1987 päättyi hopeakarkeloihin, kun Italia vei tittelin.

Suomi on pelannut eniten maaotteluita Ruotsia vastaan. Maaotteluissa maat ovat nyt kohdanneet 83 kertaa. Suomi otti yhdeksännen peräkkäisen voittonsa.

Viimeksi Suomi on taipunut Ruotsille 27. huhtikuuta 1996. Silloin Ruotsi voitti 3–1 Södertäljessä.

Suomi–Portugali Helsingin jäähallissa lauantaina kello 18. Ylen TV2 ja Areena näyttävät ottelun suorana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!