Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kurre Westerlundin tekemä maalilaulu soi vain kahdesti – EräViikingit taipui Suomen mestarille

Helsinkiläinen fuusioseura hävisi historiansa ensimmäisen kotipelin Tampereen Classicille.

Urheilu
 
Rio Gandara / HS
EräViikingien Jani Kukkola (vas.) ja Classicin Nico Salo (oik.) ovat liigan parhaita pelaajia.
EräViikingien Jani Kukkola (vas.) ja Classicin Nico Salo (oik.) ovat liigan parhaita pelaajia. Kuva: Rio Gandara / HS

EräViikingit–Classic 2–5

Maailman suurimmaksi salibandyseuraksi itseään tituleeraava EräViikingit hävisi historiansa ensimmäisen Salibandyliigan kotiottelun perjantai-iltana Vantaan Energia Areenalla.

Tapanilan Erän ja SSV:n tälle kaudelle muodostama fuusioseura sai kotiavauksessaan vastaansa hallitsevan Suomen mestarin, Tampereen Classicin.

Reilu 700-päinen yleisö, joukossaan läjä kuopattujen seurojen pelaajalegendoja, oli silmin nähden tyytyväinen siihen, ettei liigasalibandya tarvitse enää pelata Pasilan Urheiluhallissa – toivottavasti koskaan.

EräViikinkien nimi on kankea, eikä manageri Kurre Westerlundin esittämä Victory-maalilaulu hivele korvia, mutta seuralla on koossa kova joukkue.

Asiantuntijapiirien mukaan Energia Areenalla nähtiinkin perjantaina vahvimmat ehdokkaat ensi kevään Superfinaalin joukkueiksi. Maajoukkuemiehiä vilisevät ryhmät ovat ennakkoveikkailuissa pelillisesti askeleen edellä lähimpiä kilpailijoitaan: Espoon Oilersia tai Jyväskylän Happeeta.

Yksilötasolla huomio kiinnittyi liigan kahden parhaan pelaajan, EräViikinkien Jani Kukkolan, 30, ja Classicin Nico Salon, 22, väliseen kohtaamiseen.

Täksi kaudeksi Ruotsin Helsingborgista Salibandyliigaan palannut Kukkola on ollut viime vuodet maajoukkueen ykköstähti. Tamperelaisten mestariarkkitehti Salo on puolestaan tulevaisuuden johtaja kansainvälisissä peleissä. Kumpikin on avainasemassa joulukuun MM-kisoissa Riikassa.

Vastustajan laadukkuus näkyi molempien joukkueiden pelitavassa. Ne karvasivat M-kirjaimen muotoisella ryhmityksellä puolikentästä. Tilaa tai vastahyökkäyksiä ei haluttu antaa. Hyökkäyspäässä molemmat kärsivät vielä alkukauden pelihitaudesta.

Avauserässä EräViikingit kontrolloi palloa vastustajaansa enemmän. Kokeneet Tero Tiitu ja Mika Moilanen vastasivat erätauon 2–0-kotijohdosta.

Toisessa erässä hallinta siirtyi Classicille. Krister Savonen ja Sami Johansson toivat pelin tasoihin.

Kolmannessa erässä Classic jauhoi rutiinilla ja maltilla voiton, kun Johansson, Salo ja Riku Reunamäki ryöstivät maaleillaan pisteet Tampereelle. Kukkola jäi kiikareille.

Classicin kesän kohuhankinta, ex-tennispelaaja Jarkko Nieminen ei pelannut ottelussa, sillä hän kärsii kantapään luupiikistä.

EräViikinkien syömähammas Lauri Kapanen oli sairaalassa muista syistä. Hänelle on tulossa perheenlisäystä.

Rio Gandara / HS
Tero Tiitu pääsi tuulettamaan maalia.
Tero Tiitu pääsi tuulettamaan maalia.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!