Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hiihtoliiton tilinpäätös yli puoli miljoonaa euroa pakkaselle – johtokuntaan valittiin urheilujärjestöjen toimintatapoja arvostellut ex-maajoukkuehiihtäjä

Urheilu
 
Johannes Wiehn
Tutkija Kati Lehtonen valittiin Hiihtoliiton johtokuntaan.
Tutkija Kati Lehtonen valittiin Hiihtoliiton johtokuntaan. Kuva: Johannes Wiehn

Rukan mäkihypyn ja yhdistetyn mc-kilpailujen peruuntumiset ja siirrot olivat pääsyynä, että Suomen Hiihtoliiton kauden 2015/16 tilinpäätös painui peräti 579 000 euroa pakkaselle.

Hiihtoliiton 7,6 miljoonan kokonaisbudjetissa kansainvälisten tapahtumien, erityisesti mäkihypyn maailmancupin kilpailujen järjestäminen on merkittävä tulonlähde.

”Tulos kertoo, että kansainvälisten tapahtumien merkitys Hiihtoliitolle on merkittävä. Peruuntuessaan ne aiheuttavat tulonmenetyksiä, mutta onnistuessaan tapahtumatuotot rakentavat vankan perustan”, Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala sanoi tiedotteessa.

Tappiollinen tilinpäätös ei ollut liiton johdolle yllätys.

”Tulos on ollut tiedossa jo puoli vuotta, heti kauden loppumisen jälkeen. Olemme jo keväällä tehneet suunnitelman, miten kassavirta turvataan MM-vuonna. Urheilutoiminnot eivät ole missään vaiheessa vaarantuneet, eikä urheilijoiden valmistautuminen koti-MM-kisoihin”, Kulmala sanoi.

Hiihtoliiton kuluvan kauden 10 miljoonan euron budjetti näyttää plusmerkkiseltä.

Puheenjohtaja Jukka-Pekka Vuori uskoo niin Lahden MM-kilpailujen kuin hyvän kaupallisen toiminnan kääntävän talouden jälleen nousuun.

”Kuluva kausi on budjetoitu reilusti ylijäämäiseksi. Odotamme Lahden MM-kisojen tuloksen olevan voitollinen. Olen täysin vakuuttunut, että perustoiminnaltaan Hiihtoliitto palaa tuloksen osalta reilusti kasvu-uralle”, Vuori sanoi.

Liiton johtokuntaan valittiin uusia jäseniä. Heistä yksi on 1990-luvun maajoukkuehiihtäjä Kati Lehtonen (o.s. Pulkkinen ), joka LIKES-tutkimuskeskuksen tutkijana on mm. arvostellut urheilujärjestöjen toimintatapoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?