Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinkiläinen Salla Kataja matkustaa yli 2 500 kilometriä pesäpallon takia – ”Toivottavasti Vimpeli voittaa mestaruuden”

Urheilu
 
Seppo Sirkka
Salla Kataja kannattaa Vimpelin vetoa.
Salla Kataja kannattaa Vimpelin vetoa. Kuva: Seppo Sirkka

Vimpeli

Helsinkiläistä Salla Katajaa, 19, voi perustellusti luonnehtia todelliseksi pesäpallofaniksi.

Äkkiseltään voisi ajatella, että nuorella naisella olisi lauantaina alkuillasta parempaakin tekemistä kuin tulla kaukaa pääkaupungista pesäpallo-otteluun Pohjanmaalle, mutta Katajalle tällainen ohjelma sopii oikein hyvin.

”Isäni on kotoisin Vimpelistä, ja meillä on mökki Vimpelissä, jossa vietämme kesät. Vimpelin Vetoa olen seurannut tiiviisti 13-vuotiaasta asti. Saamme Tuuli-siskoni kanssa joka joulu lahjaksi kausikortit Vedon miesten superpesisjoukkueen otteluihin”, kertoi Kataja.

Runkosarjan otteluista Kataja on tälläkin kaudella nähnyt valtaosan. ”Heti alussa en päässyt mukaan, kun koulu oli kesken”, sanoi Kataja, joka opiskelee Stadin ammattiopistossa turvallisuusvalvojaksi.

Syksy on parasta aikaa pesäpalloilijalle, tavataan sanoa. Katajan mielestä se on parasta aikaa myös tavalliselle kansallispelin ystävälle.

”Kohta on istuttu autossa 2 500 kilometriä, kun olemme olleet tämän syksyn kolmessa loppuottelussa Vimpelissä.”

Kataja ei ole pitkistä matkoista moksiskaan. Laji on kiinnostanut 13-vuotiaasta asti naista, joka itse harrasti nuorempana cheerleadingia Golden Spirit -joukkueessa.

”Pesäpallo kiinnostaa, koska se on vauhdikas peli.”

Kataja on kiinnostunut myös jääkiekosta. Helsingin IFK on oma suosikkijoukkue. NHL-otteluitakin hän on nähnyt, kun oli perheensä kanssa Tampassa 2010.

Mutta miten käy viidennessä ja ratkaisevassa pesäpallofinaalissa?

”Toivottavasti se menee supervuoropariin. Vedon Tuomo Lönnmark voisi lyödä läpi ja ratkaista. Lönnmark on ollut jo pari vuotta lopettamassa. Jos nyt lopettaa, voisi tehdä sen mestarina.”

Nelonen Pro 1 näyttää Vimpelin Vedon ja Sotkamon Jymyn viidennen loppuottelun alkaen kello 16.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!