Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HIFK romahti taas lopussa – ”Maalille olisi pitänyt mennä aggressiivisemmin”

Urheilu
 
Jorma Jyrkilä
Huippuhetket: KooKoo - HIFK
Huippuhetket: KooKoo - HIFK
KooKoo nappasi avausvoittonsa HIFK:sta, sillä helsinkiläiset olivat kaikissa viime kauden kohtaamisissa parempia. Myös tällä kertaa vierailijoilla oli paikkansa ratkaista ottelu, mutta KooKoo kesti Samu Perhosen johdolla. Lopulta Kai Kantola onnistui päätöserän lopussa tasoituksessa ja Juha-Pekka Haataja ratkaisi voiton jatkoajalla.

KooKoo–HIFK 2–1 JA.

Kouvola

HIFK:lle kävi KooKoon vieraana vielä huonommin kuin liiga-avauksessa Raumalla runsas viikko sitten. Silloin helsinkiläiset menettivät viime sekunneilla voiton ylivoimalla, mutta korjasivat potin voittomaalikilpailussa.

Kouvolassa pisteitä meni kaksi, kun KooKoon kultakypärä Juha-Pekka Haataja iski jatkoajalla KooKoolle ensimmäisen voiton HIFK:sta sen jälkeen kun joukkue nousi Liigaan viime kaudeksi.

HIFK:n kapteeni Lennart Petrell ei osannut selittää tapahtunutta.

”Niinpä, taas kävi näin. Meidän olisi pitänyt pystyä kasvattamaan vaikea maalin johto suuremmaksi. Paikkoja siihen meillä oli”, Petrell sanoi.

Kaikki näytti HIFK:n kannalta hyvältä vielä neljä minuuttia ennen loppua. Silloin HIFK:n ainoan maalin tekijä Panu Mieho pilasi iltansa turhalla jäähyllä. Ilveksestä KooKoon riveihin siirtynyt Kai Kantola tasoitti pelin Haatajan syötöstä.

HIFK hallitsi kahta viimeistä erää, mutta laadukkaat maalipaikat olivat vähissä.

”Pääsimme pelin päälle ja pidimme pelin KooKoon päädyssä, mutta maalille olisi pitänyt mennä aggressiivisemmin”, Petrell myönsi.

Lauantain pelissä on vaikea nostaa HIFK:sta ketään muita paremmaksi. Myös ykkösketjun Corey Elkinsin ja Juhamatti Aaltosen hyökkäyspeli meni kaarteluksi kaukalon kulmissa ja siniviivan tuntumassa.

Petrell jatkoi hyvää työtään nelosketjussa yhdessä Micke Åstenin ja Tomi Tuomiston rinnalla.

”Olemme olleet parissa pelissä paras ketju. Pyrimme siihen koko ajan. On aivan sama missä järjestyksessä kentälle mennään”, Petrell totesi.

Parantamisen varaa jäi.

”Sain aikaan muutaman laukauksen, mutta suoraviivaisuutta olisi tarvittu enemmän myös omaan peliin”, Petrell arvioi osuuttaan.

Avausottelussa SaiPan kolmella ylivoimamaalilla kaataneen KooKoo leirissä on ollut hiljaisempaa sen jälkeen. Kaksi tappiota alla urakoinut KooKoo puolusti kärsivällisesti, mikä palkittiin kahdella pisteellä.

”Jäimme nollille viime kaudella HIFK:ta vastaan. Tänään lähdimme murtamaan muuria pala kerrallaan”, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila näki.

HIFK:n maalivahti Niklas Bäckström oli lähellä ensimmäistä nollapeliä toisessa ottelussaan, mutta KooKoon Samu Perhonen nousi ottelun tähdistöön torjumalla kaksi HIFK heiveröistä rangaistuslaukausta. Sekä Åsten että Mika Partanen olivat kädettömiä yrityksissään.

Rio Gandara / HS
KooKoon pelaajat pääsivät juhlimaan voittoa.
KooKoon pelaajat pääsivät juhlimaan voittoa.
Rio Gandara / HS
Lennart Petrell poistuu pettyneenä, kun KooKoon pelaajat juhlivat tasoitusmaalia.
Lennart Petrell poistuu pettyneenä, kun KooKoon pelaajat juhlivat tasoitusmaalia.
Rio Gandara / HS
Lennart Petrell harmitteli, että voitto valui HIFK:n käsistä jälleen viime hetkillä.
Lennart Petrell harmitteli, että voitto valui HIFK:n käsistä jälleen viime hetkillä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?