Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mikael Järvi pelasi 500:nnen ottelunsa – tältä Salibandyliigan mestaruusmagneetti näytti 17 vuotta sitten

Urheilu
 
Riku Isohella / Lehtikuva
Mikael Järvi (oik.) häiritsi VFT:n paidassa Josban Petri Kettusta puoliväliottelussa helmikuussa 1999. Kettunen on tätä nykyä salibandymaajoukkueen päävalmentaja.
Mikael Järvi (oik.) häiritsi VFT:n paidassa Josban Petri Kettusta puoliväliottelussa helmikuussa 1999. Kettunen on tätä nykyä salibandymaajoukkueen päävalmentaja. Kuva: Riku Isohella / Lehtikuva

Salibandyn moninkertainen Suomen mestari ja maailmanmestari Mikael Järvi pelasi lauantaina uransa 500:nnen liigaottelun. Kukaan muu pelaaja ei ole aiemmin saavuttanut tätä rajapyykkiä.

Tätä nykyä lahtelaista LaSB:tä edustava Järvi iski juhlaottelussaan tehot 1+1. Sarjanousija joutui kuitenkin tyytymään 5–5-tasapeliin Espoon Oilersia vastaan.

Järvi, 38, aloitti ensimmäisen liigakautensa vantaalaisessa VFT:ssä vuonna 1996. Vuosituhannen vaihteessa VFT fuusioitui HIFK:n kanssa, ja Järvi pelasi punapaidassa kauden ennen kuin vaihtoi SSV:hen.

Hän on ollut urallaan varsinainen mestaruusmagneetti kymmenellä kullallaan. Ensimmäisen kerran hän juhli ykkössijaa VFT:ssä keväällä 1997. Myös HIFK-kausi 1999–2000 päättyi mestaruuteen.

Järvi oli tärkeässä roolissa SSV:ssä, kun joukkue hallitsi 2000-luvun alun salibandyä. Helsinkiläisjoukkue juhli 11 vuoden aikana peräti kahdeksaa SM-kultaa.

Järvi oli mukana niissä kaikissa avainpelaajana ja viimeisimmissä myös kapteenina. Hän on kerännyt 500 ottelussa tehot 354+370=724.

Mikael Järvi on myös kaksinkertainen maailmanmestari. Hän oli mukana Suomen kultajoukkueissa 2008 ja 2010.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!