Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK koki tappion tuskan – SJK vei Suomen cupin voiton pitkäksi venyneen rangaistus­potkukilpailun jälkeen

SJK:n puheenjohtaja Raimo Sarajärvi: ”Tämä turvasi jatkuvuuden.”

Urheilu
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Mehmet Hetemaj tuuletti tehtyään ratkaisevan maalin rangaistuspotkukilpailussa.
Mehmet Hetemaj tuuletti tehtyään ratkaisevan maalin rangaistuspotkukilpailussa. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Tampere

Klubi maksoi kovan hinnan Suomen cupin finaalissa. Täydet 120 minuuttia raastavaa peliä hyvin pelannutta SJK:ta vastaan, kolme loukkaantumista ja kotiin viemisinä tappion tuska. Seinäjoen Jalkapallokerho voitti historiansa ensimmäisen cup-mestaruuden.

Helsingin Jalkapalloklubilta jäi ennätys tekemättä, se on edelleen tasoissa Hakan kanssa 12 cup-mestaruudellaan.

Finaali ratkesi SJK:n hyväksi lopulta vasta jatkoajan jälkeen rangaistuspotkukilpailussa varsinaisen peliajan päätyttyä 1–1-tasapeliin.

Rangaistuspotkukilpailu ratkesi vasta kahdeksannessa laukojaparissa, kun HJK:n Ville Jalasto epäonnistui omassa yrityksessään, ja sen jälkeen SJK:n Mehmet Hetemaj upotti ratkaisevan pilkun Thomas Dähnen taakse. Se oli Hetemaj’n uran ensimmäinen pilkku rangaistuspotkukilpailussa.

”En tiedä, miksi minulla oli rauhallinen olo, muttei jännittänyt”, Hetemaj sanoi.

SJK:n pelaajat ampaisivat riemukkaaseen juoksuun Tampereen Ratinan stadionilla. Seura oli varmistanut cupin voitolla paikkansa eurocup-peleihin.

”Tämä oli tärkeä mestaruus meidän jatkuvuuden kannalta. Totta kai meillä on ollut vaikea kausi, ja olemme koko ajan parantaneet ja nousseet ylöspäin. Mielestäni ansaitsimme pelillisesti mestaruuden, vaikka tuurillahan peli ratkesi [rangaistuspotkukilpailussa]”, SJK:n puheenjohtaja Raimo Sarajärvi sanoi mestaruusjuhlan keskellä ja antoi lämpimän halauksen voiton varmistaneelle maalivahdille.

Klubin viides laukoja olisi voinut ratkaista ottelun helsinkiläisille, mutta Ivan Tatomirović laukoi huonon rankkarin, jonka SJK:n maalivahti Mihkel Aksalu torjui.

SJK:n päävalmentaja Simo Valakari sanoi elävänsä voittamisesta.

”Haluan voittaa pokaaleja, voittajat muistetaan. On turha selitellä, että teemme hyvää duunia, jos emme saa voittoja. Meillä on hyvät todisteet: nousu, hopea, Veikkausliigan mestaruus ja nyt Suomen cupin voitto. Tänään olin erittäin ylpeä pelaajistani”, Simo Valakari kertoi.

Valakarin mukaan HJK teki hienon maalin, jonka jälkeen SJK ei hätäillyt. Klubin syömähammas, 15 liigamaalin Alfredo Morelos teki ottelun avausmaalin neljä minuuttia tauon jälkeen hurjalla pommilaukauksella etuylänurkkaan. Valakari sanoi tienneensä, että hänen joukkueensa tekisi maalin.

SJK nousi tasoihin erotuomari Jari Järvisen tuomitseman rangaistuspotkun ansiosta. 72. minuutilla HJK-hyökkääjä Akseli Pelvas kaatoi Matej Hradeckýn rangaistusalueella.

Roope Riski asettui pilkun taakse. Dähne torjui rangaistuslaukauksen, mutta Riski laukoi itse paluupallosta –1-tasoituksen.

”On hienoa voittaa pitkän kaavan mukaan, mutta mielestäni meidän olisi pitänyt voittaa jo jatkoajalla”, Valakari sanoi.

Riskin mukaan joukkue oli varma siitä, että se voittaisi finaalin.

”Tuolla katsomossa oli meidän vanhemmat ja kaikki muut, emme halunneet heidän edessään. Simo [Valakari] lupasi juhlia, koska koko kauden aikana joukkueella ei ole ollut yhtään saunailtaa. Nyt tänään, jos pääsisi vähän saunaan. Keskiviikkona on peli, että tiistaina viimeistään pitää juhlat lopettaa”, Riski sanoi.

Finaalista tuli niin kaksijakoinen ottelu kuin kahden tasaväkisen joukkueen kohtaamisesta saattoi tulla. Klubi vei ottelun ensimmäistä puoliskoa ja SJK toista.

Lisäajan alussa Klubi joutui tekemään viimeisen vaihtonsa, kun päävalmentaja Mika Lehkosuo lähetti kentälle Mikael Forssellin Roni Peiposen tilalle. Kaikki HJK:n vaihdot olivat loukkaantumisten takia tehtyjä. Taye Taiwo ja Toni Kolehmainen joutuivat ennen Peiposta vaihtoon kolhujen takia.

Klubilla on nyt kuusi päivää aikaa nuolla haavoja, toipua loukkaantumisista ja valmistautua ensi perjantain Stadin derbyyn.

Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
SJK:n Marc Vales (vas.) ja HJK:n Alfredo Morelos kamppailivat jalkapallon Suomen Cupin loppuottelussa.
SJK:n Marc Vales (vas.) ja HJK:n Alfredo Morelos kamppailivat jalkapallon Suomen Cupin loppuottelussa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!