Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vimpeli riehakkaasti pesäpallomestariksi – ”Uskoa on punnittu, ja paskaa on tullut niskaan”

Urheilu
 
Vimpeli valloitti pesäpallon suomenmestaruuden
Vimpeli valloitti pesäpallon suomenmestaruuden
Pesäpallon suomenmestaruus ratkesi loppuottelusarjan viidennessä ottelussa. Viisi edellistä suomenmestaruutta voittanut Sotkamon Jymy taipui Vimpelin Saarikentällä Vedolle 0-2.

Vimpeli

Vimpeli–Sotkamo 2–0, Vimpeli mestari otteluvoitoin 3–2

Miesten pesäpallomestari vaihtui hyytävässä syyssäässä, mutta riehakkaissa tunnelmissa lauantai-iltana Vimpelissä.

Pohjanmaan ylpeys Vimpelin Veto tuli viidenteen ja ratkaisevaan miesten Superpesiksen loppuotteluun latautuneena, kotiutti tuloksekkaasti ja katkaisi Sotkamon Jymyn pitkän valtakauden.

Vimpeli voitti 2–0 ja hautasi Kainuun mahtijoukkueen haaveet kuudennesta peräkkäisestä Suomen mestaruudesta.

”Uskoa on punnittu, ja paskaa on tullut niskaan. Viisi viime vuotta meitä koeteltu henkisesti. Nyt minulla on elämäni onnellisin päivä”, sanoi Vimpelin pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki.

Vimpelin mörssärit löytyivät tismalleen samasta osoitteesta kuin viime sunnuntaina Sotkamossa.

Kokenut jokeri Janne Mäkelä kotiutti kolmesti, ja nuori jokeri, vasta 15-vuotias teinisensaatio Perttu Ruuska antoi tulitukea lyötyään kaksi juoksua.

”Pelasimme loistavaa peliä ja parhaan pelimme tähän sarjaan”, sanoi Ruuska.

Väki löysi legendaariselle Saarikentälle jo tunteja ennen ottelun alkua, piti möykkää lehtereillä ja seisomakatsomossa pesien taustalla ja iloitsi jokaisesta kotijoukkueen onnistumisesta.

Jaksojen alut ovat korostuneet jokaisessa loppuottelussa, ja niin kävi nytkin. Vimpeli sai unelma-alun, kun Mäkelä ja Ruuska sivalsivat juoksun mieheen heti avausvuoroparissa.

”Panin pallon merkistä väliin enkä ottanut minkäänlaisia paineita”, sanoi Ruuska.

Ruuska ehti pelata kuluneen kauden aikana kaikkiaan neljässä joukkueessa. Jo viikolla hän kuului ratkaisijoihin, kun Vimpeli sai B-pojissa SM-pronssia.

Nuorukaisen upea kausi päättyi mestaruushumuun, kun ilta alkoi jo pimetä Saarikentällä.

”Meillä oli vahva usko kaiken aikaa, että homma hoituu”, kertoi Ruuska.

Vimpeli vei avausjakson 5–3 ja seuraavan 1–0. Ensimmäisen jakso meni kotijoukkueelle selvemmin kuin lukemat osoittavat. Vimpeli keskittyi vain puolustamiseen, ja Sotkamo sai avausjakson viimeisellä sisävuorollaan kaksi juoksua.

Mestaruus oli jo viime sunnuntaina katkolla Sotkamolle sen kotikentällä Hiukassa, mutta niin vain kävi, että Vimpeli nousi sillasta ja haki vierasvoiton.

Lauantaina Vimpeli pääsi ilmiömäiseen vireeseen lähes täpötäydellä Saarikentällä. Vimpelissä on runsaat 3 000 asukasta, mutta kentälle tuli 4 325 katsojaa. Tunnelma oli riehakas ennen ottelua, ottelun aikana ja vielä pitkään sen jälkeenkin.

”Ylpeydelläni tätä joukkuetta kohtaa ei ole mitään rajaa. Tämä on järkyttävän yhtenäinen porukka. Kaikkiin on samanlainen luotto – ei ole väliä, onko kaverilla ikää 15 vai 35 vuotta”, sanoi pelipomo Kivimäki.

Sotkamo yritti kaikkensa muttei saanut pitkälle kultasarjalleen jatkoa. Se loi tilanteita muttei saanut etenijöitä kotipesään suunnitellusti.

”Paras joukkue voittaa aina. Vimpeli oli parempi kotiuttamisessa ja ansaitsi voittonsa. Ei ole mitään selittämistä”, sanoi Sotkamon kapteeni ja kokenut jokeri Jani Komulainen.

”Eletään tämä vuosi ensiksi pois, ja katsotaan sitten”, vastasi Komulainen, kun tuli puheeksi uran jatkuminen ja kolmannentoista mestaruuden jahtaaminen.

Tässä viisi syytä, miksi Veto vei mestaruuden:

Paluu fanaattisen kotiyleisön eteen. Vimpelin yhdeksikkö tunsi olevansa velkaa omilleen hävittyään kolmannen ottelun kotonaan saamatta juoksuakaan. Se nousi ahdingosta Sotkamossa ja tuli sisuuntuneena viidenteen otteluun täyden kotikatsomon eteen.

Jaksojen vahvat alut. Ne ovat korostuneet koko loppuottelusarjassa. Vimpeli sai unelmastartin ja pystyi sen jälkeen puolustamaan vahvan ulkopelinsä ansiosta Sotkamon hyökkäyksiä.

Kotiutukset. Molemmat rakensivat tilanteita lähes yhtä paljon (kolmostilanteet Vimpelille 14–13), mutta Vimpeli sai etenijöitä kotipesään onnistuneemmin. Sotkamon vahvat kotiuttajat Roope Korhonen ja Jani Komulainen eivät olleet aivan parhaimmillaan.

Henkinen kantti. Sotkamo on rutinoitunut, mutta niin on myös Vimpeli, jonka henkinen kantti kesti mestarillisesti.

Yllätyksellisyys. Vimpelin pelipomo Sami-Petteri Kivimäki peluutti ennakkoluulottomasti myös nuorta jokeria Perttu Ruuskaa. Vasta 15-vuotias teinisensaatio kiitti vastuusta ja kotiutti taas hienosti.

Seppo Sirkka
Sotkamon Niko Korhonen syöksyi pesälle ennen kuin Vimpelin Severi Lassila sai pallon räpyläänsä.
Sotkamon Niko Korhonen syöksyi pesälle ennen kuin Vimpelin Severi Lassila sai pallon räpyläänsä.
Seppo Sirkka
Janne Heimosen syöttöön lyövä Sotkamon Jani Komulainen (takana) ei vielä osannut sanoa mitään uransa jatkosta.
Janne Heimosen syöttöön lyövä Sotkamon Jani Komulainen (takana) ei vielä osannut sanoa mitään uransa jatkosta.
Seppo Sirkka
Sotkamon pelinjohjaja Mikko Kuosmanen (vas.) onnitteli Vimpelin kollegaansa Sami-Petteri Kivimäkeä pelin jälkeen.
Sotkamon pelinjohjaja Mikko Kuosmanen (vas.) onnitteli Vimpelin kollegaansa Sami-Petteri Kivimäkeä pelin jälkeen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!